Saadet ve BBP'nin dirsek teması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "AKP, seçim arifesinde ortaya çıkan şartları değerlendirerek siyasi rant elde etme çabası içindedir" dedi.

BBP Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nu ziyaretinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kutan, Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kararından sonra 1980 Anayasası'nın yetersizliğinin ortaya çıktığını söyledi. Kutan, 1969'dan bu yana cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiğini savunduklarını kaydetti. Yüksek yargı organlarının başkan ve üyelerini TBMM'nin seçmesi ile türban sorununun çözümü için gerekirse Anayasa değişikliği yapılması yönünde de teklifleri bulunduğunu belirten Kutan, AKP'nin 4.5 yıldır bunu TBMM'ye taşımadığını savundu. Kutan, "AKP seçim arifesinde, ortaya çıkan şartları değerlendirerek siyasi rant elde etme çabası içindedir. Sadece AKP değil, CHP de aynı siyasi rant peşindedir" diye konuştu.

İşbirliğine açığız

Kutan, BBP ile SP'nin seçim ittifakına ilişkin şu ana kadar atılmış herhangi bir adım bulunmadığını belirterek, "Ancak bu demek değil ki, bundan sonra oturup, şartlarda mutabık kalındığı takdirde bir adım atılmaz. En azından biz bu tip yaklaşımlara açık olduğumuzu özellikle ifade ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber