16 GB'lik Flash diskler yolda...

Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsung'un ürettiğini açıkladığı 16 gigabit (Gb) kapasiteli NAND Flash yongaları, 16 gigabyte (GB) kapasiteli Flash bellekleri ortaya çıkaracak.

Samsung Electronics, 16 gigabit (Gb) NAND Flash yongalarını üreten ilk şirket olduğunu açıkladı. Bu gelişme, 16 gigabyte'a (GB) kadar kapasiteye sahip Flash belleklerin üretilebilmesinin önünü açacak. 51 nanometrelik üretim sürecinin eseri olacak yongalar, tüketici elektroniği alanında giderek büyüyen bellek ihtiyacını karşılayacak.

Tek bir kartta bellek kapasitesinin bu kadar yükselmesi, özellikle müzik çalan ve video gösteren cep telefonlarındaki ihtiyacı karşılayacak. Müzik telefonlarında Apple'ın iPhone'u 4 GB ve 8 GB seçenekleri sunacağını açıklaması ve Sony Ericsson'un W950 modelinde 4 GB bellek desteği sunması, bu değerlerin müzik meraklılarının yeni standardı haline geleceğinin işareti kabul ediliyor.

Bu geçişi sağlamada en önemli etken olacak fiyat konusunda da,yeni üretim biçimi umut veriyor. 51 nanometre teknolojisi ile üretilen NAND yongaların, 60 nanometre sürecinin sonucunda üretilenlere göre yüzde 60 daha yüksek verimlilikle üretilmesi, fiyat tarafında önemli bir koz oluşturuyor.

Samsung yeni teknoloji ile üretilen yongaların okuma/yazma hızlarının da, şu anda kullanılan Flash belleklerin hızının yaklaşık yüzde 80 üzerine çıkarılabileceğini açıkladı.

www.teknolatte.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber