Teknik Liselere "Ağ Teknolojisi" dersi geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 20:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB'e bağlı teknik liselerde öğrencilere ?Ağ teknolojileri eğitimi? verilecek

EğiTek Genel Müdürü Prof. Dr. Nizami Aktürk, EğiTek Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin ağ teknolojileri konusundaki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla MEB EğiTek Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) arasında geçen yıl imzalanan protokol çerçevesinde hazırlanan ?Ağ Teknolojileri Eğitim Programı?nı bugün uygulamaya başladıklarını bildirdi.

Eğitimin, ilk olarak Türkiye genelinde seçilen 21 Anadolu Teknik Lisesinde başladığını belirten Aktürk, beş yıl içinde en az 200 liseye daha bu eğitimin yaygınlaştırılacağını kaydetti. Aktürk, şöyle konuştu:

?Bilişim teknolojisi eğitiminde uzmanlaşan 21 teknik lisede eğitime başlıyoruz. Amacımız, zaman içinde daha fazla lisede altyapıyı tamamlamak ve öğretmenleri yaygın olarak eğitmektir. Bu eğitimi alan öğrenciler bilişim ve ağ teknolojileri konusunda uluslararası geçerliliğe sahip bilgiyle donanacak ve her marka ve model ağ cihazının yönetimini yapabilecek, güvenliğini sağlayabilecektir.?

Teknik lise öğrencilerine ağ teknolojileri konusunda yetkinlik kazandırmak amacıyla geliştirilen eğitimin, ?Cisco Ağ Akademisi Programı? eğitimleri temel alınarak oluşturulduğunu ifade eden Aktürk, programın uygulandığı liselerden mezun olan öğrencilerin bilgisayar ağ uzmanlığına sahip olacaklarını söyledi.

TBV Ankara Temsilcisi Aydın Kolat da eğitimde bilim teknolojilerinin eksik olduğunu belirterek, ?Dünyaya ve Türkiye'ye ara eleman yetiştirmek için böyle bir proje başlatmaya karar verdik? dedi.

Toplantıya MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber