Belediye başkanı ve kardeşini öldürdükleri iddia edilen zanlılar hakim karşısında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Karataş ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Erenkara ile kardeşi Çınar Erenkara'nın silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Kumlu (40) ve olaya karışan Ali Barışer (36), Hasan Koçan (36), Bülent Boz (30), Salih Salkıç (38) ve Süleyman Kumlu (25) hazır bulundu. Öldürülen belediye başkanı ve kardeşinin yakınları duruşmaya katılmadı, avukatları hazır bulundu.

Azmettirici olduğu öne sürülen ve olaydan bir süre önce Karataş Halk Pilajı'nın işletmeciliğini yapan sanık Mehmet Kumlu, ölen Belediye Başkanı Yusuf Erenkara (35) ile husumetinin bulunmadığını söyledi.

İddia edildiği gibi olayın 10 bin YTL'yi bulan plajın işletme borcundan kaynaklanmadığını öne süren sanık Mehmet Kumlu, olay günü de belediye başkanı ile bir düğünde görüştüklerini ifade etti.

Kumlu, Yusuf Erenkara ile düğünden birlikte döndüklerini belirterek, şöyle dedi:

''Daha sonra başkanın evinin önünde sohbet etmeye başladık. Bir süre sonra yanımıza Ali Barışer ve diğer sanıklar geldi. Ali Barışer, yanımıza yaklaştığında başkanı itmeye başladı. Daha sonra önce başkanı, ardından kardeşi Çınar Erenkara'yı vurdu. Şuurumu kaybettim. Oradan kaçmamın nedeni ise korktuğum içindi. Azmettirici değilim.'' Olayda tabanca kullandığı iddia edilen sanık Ali Barışer, susma hakkını kullanmak istediğini belirterek, ifade vermedi.

Sanık Hasan Koçan da Mehmet Kumlu ile sigara kaçakçılığı yaptıklarını ve bu nedenle Karataş'a gittiğini söyledi.

Yanında Ali Barışer ve Salih Salkıç'ın da bulunduğunu belirten sanık Hasan Koçan, ''Daha sonra birlikte Mehmet Kumlu'nun yanına gittik. Oraya gittiğimizde, Ali Barışer'in tabancayla ateş ettiğini gördüm. Daha sonra oradan ayrıldık. Ben kimseye ateş etmedim. Ali ise olayda kullandığı tabancayı yolda attı'' dedi.

Sanık Salih Salkıç, Karataş'a eğlenmek amacıyla gittiklerini, olaya karışmadığını söyledi. Süleyman Kumlu da olay yerinde olmadığını öne sürdü.

TEK BAŞINA İFADE VERDİ

Bülent Boz ise diğer sanıklar tarafından tehdit edildiği iddiasına bulunarak, mahkeme salonunda tek başına ifade vermek istediğini belirtti.

Mahkeme heyetinin isteği üzerine diğer sanıklar salondan çıkarıldıktan sonra Bülent Boz, şunları söyledi:

''Sigara kaçakçılığı işi için Mehmet Kumlu bizi çağırdı. Karataş'a gittik ve bir süre ilçe girişinde bekledik. Daha sonra Hasan Koçan, bize Mehmet Kumlu'nun bulunduğu yere götürdü. Olay yerine vardığımızda, Ali Barışer arabadan iner inmez belediye başkanına 'ölü yada diri benimle geleceksin' dedi. Mehmet Kumlu da bu arada silahını çekmişti. Ancak ateş edenler, Ali Barışer ve Hasan Koçan'dı. Ali belediye başkanını, Hasan ise başkanın kardeşini vurdu. Ben kimseye bir şey yapmadım. Bu olaydan 1 ay önce de sanıklar Mehmet Kumlu ve Hasan Koçan ile bir araya gelmiştik. Yemek yediğimiz sırada Mehmet Kumlu, Karataş Belediyesi encümeninde tanıdığı olduğunu, çok para kazanacağını söylemişti. Bu sırada Hasan Koçan, Mehmet Kumlu'ya işi halledeceğini söyledi. Ancak ne olduğunu anlamadım.'' Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Belediye Başkanı Yusuf Erenkara (35) ve Çınar Erenkara'nın (30) 22 Eylül 2006'da, Atatürk Caddesi'ndeki evlerinin önünde tabancayla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanıklardan Mehmet Kumlu, Ali Barışer, Hasan Koçan ve Bülent Boz hakkında 2'şer kez müebbet hapis cezası, Salih Salkıç ve Süleyman Kumlu hakkında da 35'er yıl ağır hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber