Kanadoğlu'ndan 2. bomba

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 05:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORTAYA koyduğu ?367? teziyle, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci tur oylamasının iptali ile sonuçlanan süreci başlatan Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, bu kez de cumhurbaşkanlığı seçim süreci devam ederken Meclis'in erken genel seçim kararı alamayacağını ileri sürdü.

AKŞAM'ın sorularını yanıtlayan Kanadoğlu, Meclis'in bu süreçte erken seçim kararı dışında, diğer faaliyetlerine devam etmesinin önünde engel bulunmadığını, isterse Anayasa'yı bile değiştirebileceğini söyledi.

Kanadoğlu görüşlerini şöyle savundu: ?102'nci madde, 30 günlük süreçte cumhurbaşkanının seçilememesi halinde derhal erken seçime gidileceğini düzenliyor. Bu süreç başlatıldıktan sonra Meclis hiçbir şekilde erken seçim kararı alamaz. Cumhurbaşkanı seçilemezse YSK harekete geçer ve genel seçim sürecini başlatır. Ancak Meclis'in diğer faaliyetlerine devam etmesinin önünde herhangi bir engel yok. Kanun çıkarır, hatta Anayasa'yı bile değiştirebilir.

Kanadoğlu, Bülent Arınç'ın Sezer'e vekaletinin ise seçim kararına bağlı olduğunu söyledi. Kanadoğlu, ?Seçim kararı alınamayacağı için TBMM Başkanı, Köşk'e çıkamaz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber