'e-Devlet'e bu kez de vasiyetname taşınıyor

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla, ölen kişinin mirasın paylaşımına yönelik beyanlarını da kapsayan vasiyetnameye kısa süre içerisinde "e-Devlet" üzerinden ulaşılabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2018 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'e-Devlet'e bu kez de vasiyetname taşınıyor

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, mirasçılık belgesinin "e-Devlet"ten alınmasına yönelik uygulamanın ardından vasiyetnamelerin de elektronik ortamdan verilmesi için çalışma başlattı.

Başkanlık, çalışmalarını tamamladığı uygulamanın hayata geçirilmesi için "e-Devlet"e bildirimde bulundu.

Böylece, Adalet Bakanlığının "e-Devlet" üzerinden sunduğu hizmetler arasına kısa süre içerisinde vasiyetname alınması da eklenecek. Kullancılar, oluşturulacak alana vatandaşlık numarası ile giriş yaparak vasiyetname sorgulatabilecek.

Uygulama ile noterlerin verdiği, mahkeme kararıyla açılan vasiyetnamelere ulaşılabilecek.

Yeni uygulama 1 Ocak 2017 tarihi ve sonrasını kapsayacak.

Turkiye.gov.tr de daha önce hizmete sokulan soy ağacı sorgulaması, sistemin uzun süre kitlenmesine neden olmuştu. Bu hizmetin sonrasında; sefer görev emri, şehitlik sorgulaması, aracım hangi otoparka çekildi gibi bir çok hizmet devreye alınmıştı.

Turkiye.gov.tr den sorgulama yapabilmek için PTT'den önce 3 TL karşılığında edevlet şifresi almak gerekmektedir. Edevlet şifresi için nüfus cüzdanının yanında bulundurulması yeterlidir. PTT'deki işlem sırasında verilen cep telefonlarına onay kodu gelmekte ve işlem tamamlanmaktadır.

Kemal Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber