İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Trabzon Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Kemalettin Göktaş, memurlara ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı getiren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

Haber Giriş : 24 Nisan 2003 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Kemalettin Göktaş, memurlara ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı getiren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Kemalettin Göktaş, memurlara ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı getiren bir kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Kemalettin Göktaş ve 11 milletvekilinin imzasıyla sunulan kanun teklifi, kurumla sürekli olarak ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin suçlarının dışında, memurlar, kamu görevlileri ile bu görevlerde bulunmuş olanlar hakkında verilen disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla affedilmesini düzenliyor. Teklifte, devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçları sebebiyle kurumla sürekli olarak ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin cezaları, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun bazı maddelerine göre verilmiş yer değiştirme veya meslekten çıkarma cezaları ise kapsam dışı bırakıldı.

Cezanın sonuçları da ortadan kalkıyor
Kanunun yayım tarihinden önce işlenen ve af kapsamına giren disiplin cezalarının verilmesini gerektiren fiillerden dolayı, ilgililer hakkında disiplin soruşturma ve kovuşturması yapılamayacağı düzenlenen teklifte, "Devam etmekte olan disiplin soruşturma ve kovuşturmaları işlemden kaldırılır, kesinleşmiş olan disiplin cezaları infaz edilmez. Disiplin cezaları affedilenlerin sicil dosyalarındaki bu disiplin cezalarına dair kayıtlar ilgililerin müracaatı aranmaksızın hükümsüz kalır ve dosyalarından çıkarılır" denildi.

Kanun teklifinin gerekçesinde, Türkiye'de zaman zaman çıkarılan af kanunlarından cinayet işleyenlerin bile yararlandığı belirtilerek, "Teklifimizle memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezaları affedilerek, bunlara ilişkin kayıtların dosyalarından çıkarılması öngörülmektedir" denildi.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber