Erdoğan: Sözlerim Anayasa Mahkemesi'ne değil, Baykal'a

Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu, demokrasiye sıkılmış bir kurşundur'' sözleriyle ilgili olarak, ''O ifade tamamıyla Sayın Baykal'ın ifadelerine yönelik benim kullandığım ifadedir'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın bugünkü açıklamasını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Tabii kim sorumsuz davrandı bilemiyorum. Bizler sorumluluğumuz içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ülkemizdeki tüm anayasal kurumlarımızın birbirleriyle koordineli çalışmaları konusunda, göreve başladığımızdan bu yana bütün hassasiyetleri gösterdik ve gerek Anayasa gerek yasalar içerisinde görevimizin idraki içerisindeyiz. Neyi, ne zaman, nasıl, ama söylediklerimizi anlamak, anlamamak onu bilemem. Neye göre bu söylenmiştir. Onu da bilmiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, "Bu, demokrasiye sıkılmış bir kurşundur" şeklindeki sözünü hatırlatmaları üzerine "O ifade tamamıyla Sayın Baykal'ın ifadelerine yönelik benim kullandığım ifadedir. Dikkat ederseniz ben o ifadeyi kullanırken karara yönelik kullanmıyorum. 'Bu demokrasiye sıkılmış kurşundur' diyorum ve önünde de Sayın Baykal'ın daha önce 'çatışma yaratır' ifadelerini kullandıktan sonra lafı oraya getiriyorum. Yoksa Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duyduğum ifadesini başında niye kullanayım?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber