Genelkurmay Bildirisi'ni kim yazdı? Suçlanan yazardan açıklama...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Ünal, ?Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirisini kaleme alan köşe yazarı? olduğu iddiasını bir süredir köşe yazarı olduğu Milli Gazete'de yanıtladı. Ünal, ?AKP'nin gayrı milli iç ve dış siyasete yönelik eleştirilerinden rahatsızlık duyulduğu için? ortaya atıldığını belirttiği iddialar için, ?Yalan, iftira, deli saçması? dedi.

Hasan Ünal, medyada birkaç gündür işlenen ?Genelkurmay açıklamasını kötü bir köşe yazarı kaleme aldı? yazılarının ardından dün Hürriyet Gazetesi'nde Ahmet Hakan'ın ?Bu köşe yazarının Hasan Ünal olduğu iddia ediliyor? yazısına Milli Gazete'deki köşesinden yanıt verdi. Ünal, ?Tamamen İftira? başlıklı yazısında, ismi verilmeden başlayan ?Genelkurmay bildirisini kaleme aldığı? iddiasının dün adı da verilerek açıkça yazıldığını, ayrıca ?bildiriyi kaleme aldığı için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve belki başkalarını da haberdar ettiği? iddiasının ortaya atıldığını belirtti. Ünal yazısında iddiaları şöyle yanıtladı:

Her genelkurmay açıklamasını bir köşe yazarı mı yazdı

?Bunlar bütünüyle yalan ve iftiradır. Hiçbir bölümü doğru değildir. Öncelikle söylemek gerekirse Genelkurmay Başkanlığı bugüne kadar onlarca bildiri yayınlamıştır. Bunlardan bazılarının ifadesi sert, bazıları ise göreceli olarak daha yumuşaktır. Bu bildirilerin her birini ayrı bir köşe yazarı yazmış olmayacağına göre, bu son bildiride de benim bir alakam olması söz konusu bile değildir.

Zaten ortalama düzeyde aklı, mantığı, bilgisi ve zekası olan birisi böyle bir iddiayı duyduğu anda ?deli saçması' olduğunu düşünür. Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirisi kendisine aittir. Benimle uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığı gibi, bildirinin hazırlanmakta olduğuna dair benim herhangi bir bilgim vs. olması da ne mümkündür ne de muhtemeldir. Kurumlara dair birazcık bilgisi olan herkes de bu söylenenlere sadece güler.

AKP'nin politikalarını eleştiriyorum

Ben demokratik ve kalkınmış bir Türkiye mücadelesi yürütmekteyim. Bütün hayatım boyunca özellikle de yurtdışı tahsilim sırasında Türkiye'nin milli çakırları doğrultusunda olan her faaliyete gücümün yettiği ölçüde destek verdim. Bundan sonra da vermeye devam edeceğim. Milli Gazete'deki köşemi okuyanlar bu mücadelemin bütün unsurlarını yazılarımda görmüşlerdir.

Milli Duruş ve milli çıkar eksenli düşündüğüm için AKP'nin islediği gayrı milli iç ve dış siyaseti ve yer yer de ekonomi politikalarını bilgiye dayalı bir biçimde eleştiren birisiyim. Son yıllarda bu eleştirilerimi Milli Gazete'de yapmaktayım. Bana yöneltilen bu saldırılardan sonra yaptıklarımın ne kadar doğru olduğun bir kez daha gördüm

Söylenenler tamamen iftira olup, konuyu yargıya taşıma aşamasındayım. Türk yargısına ve milletimizin muhabbetine güvenim tamdır. Bana atılmaya çalışılan çamur ellerinde kalacaktır.?

Genelkurmay'a gidip gelirim

Ünal, Milli Gazete'nin sorularını da yanıtlarken de, bu iddiaların ?Gayrı milli politikaları eleştirmesinde duyulan rahatsızlık? sonucu gündeme geldiğini ve iddialarla ?Genelkurmay'ı bir bildiriyi bile kaleme alamayacak kadar aciz göstermenin amaçlandığını? söyledi. Ünal, ?Genelkurmay'a gidip geliyor musunuz? sorusunu, ?Elbette. Ama bu konuyla ilgili değil. Ben bir akademisyenim. Uzmanlık alanımla ilgili fikirlerimi, dış politika ile ilgili düşüncelerimi elbette paylaşırım? diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber