Rektör Hilmioğlu hakkında suç duyurusu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 14:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya'da Abuzer Yakut isimli bir vatandaş İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında son dönemde yaptığı basın açıklamaları nedeniyle avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Abuzer Yakut, avukatı Umut Yalçın ile birlikte adliyeye gelerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukat Umut Yalçın Rektör Fatih Hilmioğlu'nun son dönemde yatığı basın açıklamalarında görevi dışında bazı durumları kastederek, görevi ile ilgili olamayan ve suç unsuru içeren beyanatlar verdiğini kaydetti.

Yalçın, Rektör Hilmioğlu'nun beyanatlarında kendisini TBMM'den, halkın gücünden, egemenliğin kayıtsız şartsız miletin olduğu ilkesinden daha üstün gördüğünü ifade ederek, kullandığı cümlelerde suç olduğunu düşündükleri beyanatları nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yalçın Rektör'ün yargılanmasının YÖK iznine tabi olduğunu ancak buradaki durum görevle ilgili olmadığı için bu izne gerek olmadığını vurguladı.

Abuzer Yakut ise konuşmasında Rektör'ün bir ilim adamına yakışmayan tutum ve söylemler içerisinde olduğunun altını çizerek, Malatya halkı arasında ikilik oluşturmaya çalıştığını iddia etti. Yakut, Rektör'ün son basın açıklamasında darbe şakşakçılığı yaptığını belirterek, "Bizleri isteyerek oy verdiğimiz, desteklediğimiz siyasilere olmadık hakaretlerde bulunarak bozgunculuk yapmaya çalışmaktadır. Son basın açıklamasında tehditvari konuşmasında hem darbeye davetiye çıkarıyor, darbe şakşakçılığı yapıyor. Hem de bizlerin hür irademizle oy verdiğimiz iktidarı kendi isteği ile istifa etmezse onursuzca indirebileceklerini ima etmiştir. Bu durumda oy veren Türk halkını onursulukla itham etmiştir." dedi.

Rektör Hilmioğlu'nun kurucu Rektörü olduğu Adıyaman'da yaptığı çalışmalarda sürekli Adıyaman'ı övücü Malatya'yı yerici konuşmalar yaparak 2 şehir insanını karşı karşı getirmeyeye çalıştığını öne süren Yakut, "Sürekli inancımızla alay edercesine açıklamalar yapıp Malatya'yı hor görüp küçümsemiştir. Her platforma Malatya'yı bir köy bir kasaba olarak lanse etmiş ama buna rağmen Malatya'dan ayrılmamıştır. Bu açıklamaları görmeyen hakkında kovuşturma ve soruşturma açmayan YÖK ve diğer kurumların tutumu karşısında daha fazla dayanamadım ve bu suç duyurusunda bir vatandaş olarak bulunmak zorunda kaldım." şeklinde konuştu.

Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı: "Hilmioğlu açıklamasında değil yüzde 35'le yüzde 95'le bile gelseler devletin çeşitli kurumları gereken cevabı vereceğini belirterek açıkça ordunun desteği ile bir daha ki seçimlerde kurulacak olan hükümetler için darbe yapmaktan çekinmeyeceklerini havasını yaymaktadır. Milleti ordu ile darbe tehlikesini göstererek korkutmaktadır. Hilmioğlu devletin kurumlarını açıkça darbe yapmaya çağırmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber