Adana'da eski savcıya FETÖ'den 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Hakkında dava açılan tutuklu eski savcı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2018 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da eski savcıya FETÖ'den 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

- Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski savcıya 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Arslan ve avukatı katıldı.

Mahkemede savunma yapan sanık Arslan, ByLock programını yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürerek, "Hakkımdaki gizli ve açık tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Bu hain terör örgütüyle hiçbir alakam yoktur. Örgütün eğitim kurumlarında okumadım. Darbeci hainleri lanetliyorum. Sağlık sorunlarım ciddi boyuta ulaşmıştır. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı ise sanık Arslan'ın FETÖ/PDY terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespitini nazara alarak cezalandırılması ve hükmen tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını verdi.

Mahkeme heyeti de sanık Arslan'ı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi şartıyla tahliye etti.

- Eski komiser ve eşinin yargılanmasına devam edildi

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan tutuklu eski komiser Şevket B. ile tutuksuz eşi Sultan B'nin de yargılanmasına Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Telefonunda ByLock tespiti yapıldığı belirtilen sanık Şevket B, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesiyle birlikte beraatini talep etti.

Sultan B. de suçsuz olduğunu savunarak hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Şevket B'yi yurt dışı çıkış yasağı ve cuma günleri bağlı bulunduğu kolluk birimine imza atma adli kontrol şartıyla tahliye etti. Sultan B'nin adli kontrol tedbiri de kaldırıldı.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- FETÖ sanığı eski yargı mensubu çiftin yargılandığı dava

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmeye çalıştıkları öne sürülen eski savcı ve hakim çift hakkında açılan davanın ikinci duruşması da görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu eski savcı Muammer Taha E. ile yurt dışına çıkış yasağı bulunan eşi eski hakim Gamze E. ve avukatları katıldı.

Gamze E, savunmasında, ByLock tespit edilen telefon hatlarının "Mor Beyin" listesinde çıktığını belirterek beraatini talep etti.

Muammer Taha E. de ByLock kullanıcısı olduğu iddiasını kabul etmediğini belirterek, "Televizyon platformu aboneliğimi örgütsel tavır ve talimatla iptal ettirmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanık Muammer Taha E'nin mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber