Başkent'te gaz patlaması: 5 yaralı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te bir ayakkabı-çanta imalathanesinde meydana gelen patlamada 5 kişi yaralandı.

Ankara'nın Bahçelievler semti, 3. Cadde 66 numaralı dükkanda öğle saatlerinde gaz patlaması meydana geldi. Ayakkabı ve çanta dükkanının altında bulunan imalathanede kullanılan petrol ürünlerinden oluşan gaz sıkışmasından dolayı meydana gelen patlama çevre halkına korkulu dakikalar yaşattı. Patlama sonrası kaldırımdan geçen 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, park halinde bulunan 3 araçta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar bölgede bulunan hastanelere sevk edildi.

Daha sonra yangın olma ihtimali üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. Yapılan inceleme sonrası açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, olayda acı gerçeğin bir daha ortaya çıktığını belirterek, "Ne yazık ki uygun olmayan yerlerde imalat ve tamirhaneler açılmaktadır. Çanta ve ayakkabı imalat ve tamirhanesi olarak kullanılan dükkanda bulunan petrol ürünlerinden yapılmış, bally, tiner ve diğer maddeler buharlaşarak sıkışmış ve patlama meydana gelmiştir. Dükkanın altında doğalgaz hattı geçmemektedir. Şu an itibariyle patlamanın sebebi araştırılmaktadır. Olayda 5 kişi yaralanmıştır" dedi.

Olay yeri polis tarafından güvenlik kordonuyla çevrilirken, patlama yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışmalarda bulundular. Patlamanın meydana geldiği dükkanın yanında bulunan diğer işyerlerinde de maddi hasar meydana geldi. Patlamanın gerçekleştiği yerde doğalgaz hattının geçmemesi büyük bir faciayı önledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber