Yeni gösterime girecek diziye İKM'lerden tepki

Türkiye'de ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz ve koruma memurları bir özel televizyon kanalında yeni gösterime girecek bir dizide geçen, cezaevi sahnelerinin infaz ve koruma memurlarını rencide ettiği iddiasıyla tepki göstermeleri üzerine Bakanlık'tan RTÜK'e yazı yazıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2018 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni gösterime girecek diziye İKM'lerden tepki

İnfaz ve koruma memurları, bir özel televizyon kanalında gösterime girecek olan 'Avlu' adlı dizide geçen ve infaz koruma memurlarını farklı rol ve davranışlar içinde göstermek suretiyle, toplum bilinci ve gözündeki var olan saygınlık, imaj ve itibarlarını aşağı düşürdüklerini iddia etmektedirler.

İnfaz ve koruma memurlarının tepkilerini Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne iletmeleri üzerine Adalet Bakanlığı konuyu değerlendirerek Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) konuya ilişkin yazı gönderdi.

Adalet Bakanlığı RTÜK'e göndermiş olduğu yazıda özetle, ticari reyting ve farklı çıkarlar için toplum yararına çalışan bir meslek grubu olan infaz ve koruma memurlarının rencide edilmesinden duyulan rahatsızlık iletildi. Ayrıca yazıda her ne kadar dizide geçen görüntülerin bir hayal ürünü olduğu belirtilmiş olsa da ceza infaz kurumları hakkında olumsuz bir algı oluşturulduğu, infaz ve koruma memurlarının işkence ve kötü muamele yapan bir kamu görevlisi algısı oluşturulduğu önemle belirtildi.

Yazının sonunda Adalet Bakanlığı dizinin yayın hayatına girmeden, ortaya koyacağı zararların giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını RTÜK'ten talep edildi.

Öte yandan, sözkonusu dizi, yayımcı kuruluş tarafından yapılan açıklamaya göre 29 Mart'ta gösterime gireceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber