10 yıl hapis yatan dolandırıcıdan Çiftlik Bank yorumu... Ben bile böylesini görmedim

Titan Saadet Zinciri ile 16 bin kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 10 yıl yatan Kenan Şeranoğlu, Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile ilgili konuştu. Şeranoğlu, "Ben bile böylesini görmedim. Vallahi çıldıracağım ya" dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2018 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 yıl hapis yatan dolandırıcıdan Çiftlik Bank yorumu... Ben bile böylesini görmedim

Titan Saadet Zinciri ile 16 bin kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 10 yıl yatan Kenan Şeranoğlu, Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile ilgili konuştu. Şeranoğlu, "Ben bile böylesini görmedim. Vallahi çıldıracağım ya" dedi

Kenan Şeranoğlu, yüksek kar getirisi vaadiyle 80 bine yakın kişiden 511 milyon lira para toplayıp sırra kadem basan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın için, "Ben bile böylesini görmedim. Vallahi çıldıracağım ya" yorumunu yaptı.


Yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan satın alan Çiftlik Bank'a kısa süre içinde on binlerce kişi üye oldu.

27 yaşındaki Mehmet Aydın tarafından kurulan şirket, vatandaşlar arasında kulaktan kulağa yayıldı.

Ancak üyelerin yüksek para kazanma hayali çok geçmeden suya düştü. Zira Çiftlik Bank, bir süre sonra üyelerine ödeme yapmamaya başladı. Dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda kişi, yetkililerden yardım istedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA İNANDI: UMUTLARIMIZLA OYNADI

Birçok kenti etkileyen dolandırcılıktan Konya'nın Tuzlukçu ilçesi de nasibini aldı.

Mehmet Aydın, burada 2 bin 300 dekar arazi satın aldı. Ancak temeli törenle atılan tesise tabela ve giriş kapısı dışında hiçbir yatırım yapılmadı.

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, "Bunlara inandık ve güvendik. Bu süreçte o yaptıkları toplantıya biz de gittik. Benim ilçemde buraya bir para yatırma gibi bir olay olmadı ama umutlarımızla oynandı" diye konuştu.

80 BİN KİŞİDEN 500 MİLYON LİRA!

Türkiye genelinde şikayetlerin artması üzerine Çiftlik Bank sistemini işlettiği belirlenen Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonlar için düğmeye basıldı.

İki yıl içinde yaklaşık 80 bin kişiden 500 milyon TL'den fazla para topladığı belirtilen Çiiftlik Bank hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında şirket yöneticileri için yakalama kararı çıkartıldı.

KAYIPLARA KARIŞTI

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın sırra kadem basarken, Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çolak (35), İstanbul Üsküdar'daki evinde yakalandı.

Gözaltına alınan Cafer Çolak'ın evinde yapılan aramada bazı evraklara el konuldu.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLARAK BAŞLADI

Emniyetteki ifadesinde güvenlik görevlisi olarak başladığı şirkette şimdi yönetici olduğunu söyleyen Çolak'ın, durumdan haberi olur olmaz istifa ettiğini söylediği öğrenildi.

EŞİ TESLİM OLDU

Bu sırada dolandırıcılıkla ilgili yeni bir gelişme de yaşandı. Yurtdışına kaçan Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın (20), savcılığa giderek teslim oldu.

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Sakarya'nın Gevye ilçesinde emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cafer Çolak ve Sıla Aydın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Daha sonra Sakarya'nın Gevye ilçesinde gözaltına alınan H.T. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sıla Aydın'ın ifadesinden detaylar da basında yer aldı.

Eşinin Çiftlik Bank'ı tanımadığı biri ile 2016 yılında kurduğunu ifade eden Sıla Aydın, "İlk andan itibaren çok sayıda kişi yatırım yapmaya başlamış hatta ilk yatırımı 16 yaşında olan bir çocuğun 4 bin TL olarak yaptığını söylemişti. Bir şirket olmadığı için paralar Mehmet'in şahsi hesabına yatıyordu. Sonra birdenbire günlük 30 bin TL'ye yakın yatırım yapıldığına ben de şahit oldum" diye konuştu.

ÇİFTLİĞİ BASTILAR, HAYVANLARI İSTEDİLER

Bu arada, paralarını geri alamayan çok sayıda, Çiftlik Bank üyesi de eylemlere başladı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Çiftlik Bank mağduru çiftçiler, şirketin Sunpurpaşa Mahallesi'ndeki tesislerini kamyonlarla bastı.

Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, güvenlik tedbirleri aldı. Ekipler, hayvanlarını geri almak isteyen çiftçileri uzaklaştırdı.

TABELALAR İNDİRİLDİ

Savcılığının talimatı üzerine Çiftlik Bank'ın mal varlıklarına da el konuldu.

Tesise gönderilen veteriner hekimler, buradaki hayvanları sağlık kontrolünden geçirdi.

Bu arada, tesisteki Çiftlik Bank tabelalarının söküldüğü de gözlendi.

Ayrıca Çiftlik Bank'ın tüm tesislerine kayyum atanacağı da öne sürüldü.

İKİNCİ KEZ DOLANDIRILDILAR

Öte yandan, bir kişinin sosyal medya hesaplarından ''Kaptırdığınız paranızı 500 lira karşılığında geri alırım" diye ilan verdiği öne sürüldü.

İddiaya göre; bu kişiyle iritibata geçen Çiftlik Bank mağduru bin 600 kişi ikinci kez dolandırıldı.

Sakarya'nın Geyve ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Çiftlik Bank soruşturması kapsamında 6 ilde 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Karar, ilgili illerin başsavcılıklarına gönderildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber