İlköğretim öğrencilerine 'Çankaya'nın yolları şeriata kapalı' sloganı attırdılar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir grup sivil toplum kuruluşu, kadın örgütü ve partilerin kadın kolları üyelerinin oluşturduğu Ulusal Uyanış Platformu'nun düzenlediği mitinge ilköğretim okulu öğrencilerini götürdü. Sırt çantalarıyla mitinge getirilen çocuklara, 'Çankaya'nın yolları şeriata kapalı', 'Ölmek var dönmek yok' şeklinde sloganlar attırıldı.

Formalarıyla mitinge katılan ilköğretim okulu öğrencileri büyüklerinin isteğiyle siyasi sloganlar attı.

Ulusal Uyanış Platformu, Ankara Tandoğan ve İstanbul Çağlayan mitinglerinin bir benzerini Adana'da düzenledi. İstasyon meydanında mitingin yapılacağı saatten 30 dakika önce toplanmaya başlayan 500'e yakın kişinin oluşturduğu kalabalık, 'Ölmek var dönmek yok', 'Çankaya'nın yolları şeriata kapalı, birleşin' şeklinde slogan attı. CHP'li kadınların yanı sıra DSP il teşkilatının da desteğiyle mitinge katılanlar 10. Yıl Marşı'nı okudu. Cebesoy İlköğretim Okulu, Paksoy Lisesi ve Özel Ortadoğu Koleji öğrencilerinin okul kıyafetleriyle mitinge katıldıkları gözlendi. Büyüklerinin isteğiyle slogan atan öğrencilerin eyleme okul çantalarıyla gelmeleri dikkat çekti.

Platform sözcüsü Ayten Zöhre, kimsenin demokrasiye gölge düşürmeye hakkı olmadığını kaydederek, "Seçmenin yüzde 30'unun oyunu alarak Parlamento'nun yüzde 70'ine sahip çıkılması, seçim sisteminin ne kadar antidemokratik olduğunun kanıtıdır. Halkı önümüzdeki seçimlerde oy kullanarak kendi geleceklerine ve Cumhuriyet'e sahip çıkmaya çağırıyoruz." dedi. İstiklal Marşı'nı okuyup ellerindeki Türk bayraklarını sallayanlar daha sonra herhangi bir olaya mahal vermeden dağıldı.

Mitinge katılanlardan başı örtülü bir kadın, fındık parasını alamadığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdiğini söylerken, 90 yaşlarındaki başörtülü ninenin ise mitinge neden katıldığı yönündeki sorulan soruları kendisinin değil yakını olduğunu öne süren genç bir bayanın cevaplaması dikkat çekti. Mitinge sokak çocuklarının rehabilitasyonu ile uğraşan ve Avrupa Birliği fonlarından destek alan Sokak Çocukları Derneği de destek verdi. Cebesoy İlköretim Okulu idarecileri, okullarının Adana'nın miting alanı olarak bilinen İstasyon Meydanı'na yakın olması sebebiyle öğrencileri sık sık uyardıklarını, bu tür mitinglere katılmamalarını istediklerini söyledi. İkili eğitim yapan okulda sabahçıların saat 12.20'de ayrıldıklarını belirten idareciler, bazı öğrencilerinin bu mitinge bilgileri dışında katılmış olabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber