Danıştay: Açık liseliler meslek lisesine geçemez

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 8. Dairesi, geçen sene yürürlüğünü durdurduğu 'meslek lisesi dahil ortaöğretimden ayrılan veya mezun olanlara' Açıköğretim Lisesi'ne geçiş imkanı tanıyan yönetmeliğin bazı maddelerini esastan iptal etti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Eğitim-Sen, 14 Aralık 2005 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Açıköğretim yönetmeliğinin bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da iki ayrı dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi, geçen sene yürürlüğünü durdurduğu yönetmelikle ilgili iki davayı da esastan sonuçlandırdı. Mahkeme, Açıköğretim Yönetmeliği'nin, 'sınavlarda, kılık kıyafetin öğrencinin rahatlıkla tanınmasını sağlayacak şekilde, sade ve temiz olması esastır' hükmünü iptal etti. Danıştay geçen sene de Merkezi Sınavlar Yönergesi'nin yürürlüğünü durdurarak, 45-50 yaşında öğrencilerin de bulunduğu Açık Lise sınavlarına bayan öğrencilerin başları açık girmesi gerektiğine hükmetmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kararları temyiz edeceği öğrenilirken, temyize Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bakacak. Bakanlığın, geçen sene yürürlüğü durdurulduğu için hem Sınavlar Yönergesi hem de Açıköğretim Yönetmeliği'yle ilgili değişiklik çalışmalarını sonuçlandırma aşamasına geldiği kaydedildi. Bakanlığın mahkeme kararları doğrultusunda yönerge ve yönetmelikte gerekli düzenlemeleri yapacağı, 'yaygın eğitimdeki yetişkin öğrencileri' sınavlarda ayrı değerlendireceği, Açık Lise'nin 'yüz yüze eğitime tabi öğrencilerine ise' kılık kıyafet şartı getireceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber