Uzun Menzilli Erken İhbar Radar Sistemi 2021 yılında TSK'nın envanterinde

Türk mühendisler tarafından üretilen Uzun Menzilli Erken İhbar Radar Sistemi 2021 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde olacak. Türkiye'ye yapılacak olası bir saldırı sırasında erken tespit olanağı sağlayacak sistem, tehdidin daha hızlı bertaraf edilmesini sağlayarak savunmanın gücüne güç katacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Mart 2018 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzun Menzilli Erken İhbar Radar Sistemi 2021 yılında TSK'nın envanterinde

Radar sistemlerine ilişkin teknolojiye sahip olunması birçok ülke için kritik önem taşıyor. Türkiye'de yerli savunma sanayi projelerini etkin bir şekilde sürdüren Aselsan, 1991 yılında alınan Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı doğrultusunda, Radar Teknoloji Merkezi ile Silahlı Kuvvetlerimizin radar ihtiyaçlarının gelişmiş teknolojiye sahip radar sistemleriyle karşılanması için bu alandaki faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Yenisafak.com olarak bu hafta Uzun Menzilli Erken İhbar Radar Sistemi'ni (EİRS) ele alacağız.

2021 YILINDA TESLİM EDİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Erken İhbar Radar Sistemi projesinin tedarik çalışmaları hızla devam ediyor. 2011 yılında başlayan proje, tamamlandığında Türkiye, savunma alanındaki gücüne güç katacak.

Aselsan'ın ürettiği taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi'nden 2021 yılında TSK'ya 4 adet teslim edilecek.

Büşra Soyal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber