İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çelik daha önce de Büyükanıt'la görüştü

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in 27 Nisan'daki Genelkurmay bildirisi öncesi Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile bir araya geldiği ve eğitimle ilgili eleştirileri yanıtladığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 27 Nisan'daki Genelkurmay bildirisi öncesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile bir araya geldiği ve eğitimle ilgili eleştirileri yanıtladığı ortaya çıktı. Bakan Çelik ile Orgeneral Büyükanıt'ın bildiri öncesi karargah dışında gerçekleşen ilk görüşmesi "sır" gibi saklanırken, salı günü yapılan görüşmenin basına yansıtılmasında mahzur görülmedi. Bildiriden bir ay önce, Mart ayı ortasında gerçekleşen görüşmede Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü faaliyetler hakkında Bakan Çelik ayrıntılı bilgi verdi. Bakan Çelik okullara BT (Bilgisayar Teknolojisi) sınıfı kurduklarını ve tüm okulları internetle buluşturduklarını ifade etti. Çelik 30 bin okula BT sınıfı kurulduğu, 8 derslikten az olan ve BT sınıfı kurulamayan okullara ise bilgisayar ulaştırıldığını ve bilgisayar eğitimi başlatıldığını aktardı.

BİLGİSAYAR YETMEZ

Görüşmede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın eğitim çalışmaları ile ilgili eleştirilerini de dile getirdiği öğrenildi. Büyükanıt'ın, tüm okullara bilgisayar koyulmasının yeterli olmadığını, bu bilgisayarlarla ne yapıldığının önemli olduğunu dile getirdiği belirtildi. Bakan Çelik de, yapılan müfredat çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, İNTEL ile yapılan işbirliği çerçevesinde, bu yeni müfredat eğitiminin bilgisayar ortamında işlenmesi için öğretmenlerin bilgisayar eğitiminden geçirdiğini aktardı. 40 yıl aradan sonra ilköğretim ve ortaöğretim müfredatlarında yaptıkları değişiklikleri anlatan Bakan Çelik, öğrenci merkezli olan yeni sistemde, her bireyin farklı ve kendine özgü olduğunu benimseyecek bir özellikte yetiştirildiğini vurguladı.

GİZLİLİĞE DİKKAT EDİLDİ

Görüşme sivil kıyafetlerle, Genelkurmay karargahı dışında sivil olarak gerçekleştirildi. Büyükanıt'ın da sivil kıyafetlerle geldiği görüşme Bakan Çelik'in çok yakın kurmaylarından bile gizlendi.

HABERLER YALANLANDI

Milli Eğitim Bakanı Çelik eğitim faaliyetleri ile ilişkilendirilen olaylara yer verilen 27 Nisan bildirisi sonrası bu defa Genelkurmay Başkanı orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı makamında ziyaret etti. Bildiri sonrası Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla randevu isteyen Bakan Hüseyin Çelik'e 1 Mayıs Salı günü saat 14.00'te randevu verildi. 2 saatlik görüşmede yine gazete haberleri gündeme geldi.

Özkök ile de sık sık görüşüldü

Genelkurmay'da Büyükanıt döneminin ilk Milli Eğitim Bakanı görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisi dönüşünde Milli Eğitim Bakanı'nı askerlere gönderebileceğini belirtmesi sonrası gerçekleşen ziyaret oldukça gizli tutuldu. Bakan Çelik Büyükanıt'a gidip gitmeyeceği ile ilgili sorulara, "Sayın Başbakan'dan böyle bir telkin gelirse ya da çağırılırsam elbette giderim ve memnuniyetle bilgi veririm. Nitekim geçen dönemde Hilmi Paşa (Özkök) ile defalarca görüşmüşümdür" yanıtını vermişti. Çelik, gerekli izahatları yaptığında ise, 'Biz bunları böyle bilmiyorduk' sözlerini duyduğunu bildirdi.

Bildiriye suç duyurusu

Diyarbakır'daki hukuk dernekleri Genelkurmay Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği ve Mazlum Der Diyarbakır şubeleri, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan bildirisinin suç teşkil ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber