YPG kapanından kazma kürekli kaçış

TSK ve ÖSO Afrin'in 4'te 3'ünü kontrol altına aldı ancak çember siviller için açık tutuluyor. Şu ana kadar ilçeden onbinlerce sivil çıkış yaparken, bölgeyi 3 bin araçlık konvoyla terk eden halkın 20 kilometrelik kuyruk oluşturduğu belirtildi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 17 Mart 2018 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YPG kapanından kazma kürekli kaçış

Terör örgütü YPG/PKK, Kandil'den aldığı talimatlar doğrultusunda Afrin'den sivillerin çıkışını engellemek için yoğun çaba sarf ederken, ilçe merkezinden kaçanların araçlarının 20 kilometrelik kuyruk oluşturduğu öğrenildi. KARAR'ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre 3 bin araçla şehri terk eden halk 20 km'lik konvoy oluşturdu. Şu ana kadar onbirlerle ifade edilen sayılarda sivilin Afrin'i terk ettiğini belirten kaynaklar, ilçe merkezindeki parklarda bekleyen araçların sayısının da azaldığını ifade etti. Sivillerin çıkışlarının birkaç gün içinde daha da hızlanacağını belirten kaynaklar, TSK birlikleri ve ÖSO güçlerinin Afrin'i çevrelemesi sonrası ilçe merkezindeki gerginliğin arttığını, teröristlerin halkı korkutarak engelleme çabasının da etkisizleştiğini ifade etti. Halkın teröristlerin kurduğu barikatlarları dahi kaldırarak çıkış yolları bulduğunu belirten kaynaklar, her saat hızlanan tahliyelerin birkaç gün içinde tamamlanmasının beklendiğini bildirdi. TSK'nın paylaştığı İHA görüntülerinde ise teröristlerin Afrin'den çıkışları engellemek için kurduğu barikatları halkın kazma kürek ve elleriyle kaldırdığı görülüyor. Görüntülerde barikatlar kaldırıldıktan sonra ilerleyen araçlara teröristlerin yine de müdahale etmeye çalıştığı dikkat çekiyor. Ancak halkın teröristlere silahla tehdit etmesine rağmen ilçeden ayrıldığı anlaşılıyor. Başka bir görüntüde ise teröristlerin tahliyeleri engellemek için barikat olarak kullandığı iş makinesinin vurulması yer alıyor.

İlçede kaç sivil olduğu konusunda kesin bir rakam vermenin çok güç olduğunu ifade eden kaynaklar, Afrin harekatı başladığında bölgede 400 bin kişinin olduğu değerlendirmesi yapıldığını belirtti. Terör örgütünün sözde saha komutanlarının da sivil halkın arasına karışarak Afrin'den kaçtığını belirtiliyor. Afrin'de terör hedeflerinin vurulmaya devam ettiğini, örgütün tahkimatlarının imha edildiğini belirten kaynaklar, teröristlerin direncinin zaman geçtikçi kırılacağının değerlendirildiği ifade edildi. Terör örgütünün Afrin'den çıkmalarını engelleyemedikleri sivilleri havan topu ile vurup, TSK'nın yaptığı iddiasıyla videolar hazırladığını belirten kaynaklar, özellikle sosyal medyada yayınlanan bu görüntülerle kara propaganda yaptıklarını ifade etti.

AFRİN'E BİLDİRİ ATILDI: TSK2YA GÜVEN TESLİM OL

Sivilleri hedef alan terör mevzilerinin imha edildiği Afrin'de şu ana dek 3 bin 530 terörist etkisiz hale getirildi. Dün 9 köy ve 3 stratejik tepede kontrol sağlandı. Afrin bölgesinin batısında 5 konkurs güdümlü tanksavar silahı, ele geçirildi. TSK'nın en kısa sürede hedefine ulaşacağını bildiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise "Şehitlerimizin ana, baba, eş ve özellikle evlatlarının gözyaşlarının hesabı da mutlaka sorulacaktır" dedi. TSK da Afrin'e Arapça ve Kürtçe bildiri attı. Bildiride şu ifadeler yer alıyor: "Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklarından uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'den ayrılmak isteyenler, TSK'nın garantisi altında olacaklardır. TRT Radyosu'nu dinleyin. Seni asılsız ve boş vaatlerle kandıranların oyununa gelme, aldanma. Seni öne sürenler Afrin'den kaçıyor, en güvenli, en iyi şartlarda yaşamaya devam ediyor. Seni kullanan eli kanlı terör örgütünden uzak dur. Sana uzattığımız ele güven. Türkiye'nin adaletine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güven. Gel teslim ol. Afrin'de huzur ve barış dolu bir gelecek seni bekliyor."

HİLAL ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber