İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çiftlik Bank CEO'su Uruguay'dan iadesi istenecek

Adalet Bakanı Gül: CEO Mehmet Aydın için şikayet gelir gelmez yurt dışı çıkış yasağı konuldu ancak vatandaşlarımız para geliyor diye şikayet etmemiş. Yasak konulduğunda kaçtığı anlaşıldı. İadesi için savcılarımız tüm takibatı yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2018 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiftlik Bank CEO'su Uruguay'dan iadesi istenecek

Yüksek kar payı vaadi ile 77 bin 843 kişiden 511.7 milyon TL toplayan Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın, toplanan paranın 398.3 milyon lirasını üyelere dağıttı. Söz konusu paranın 113.4 milyon lirası ise Aydın'ın Kıbrıs'taki şirketi ile eşi ve yakınlarının hesaplarına aktarıldı.

Onbinlerce kişiyi dolandıran Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçıp inşaat işine girdiği öğrenildi. Çok sayıda hakkında suç duyuruşunda bulunulan Mehmet Aydın hakkında adli süreç başladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çiftlik Bank vurgununa ilişkin CNN Türk'e konuştu. CNN Türk'te canlı yayına bağlanan Gül şunları söyledi:

"Yargı bu Çiftlik Bank vakası üzerine titizlikle gitmektedir. Bu hususta vatandaşlarımızın daha duyarlı olması, özellikle sanal ortamlardan dolandırıcılığa bir takım kişilerin tevessül ettiğini görüyoruz. İstanbul Anadolu Başsavcılığı, bu Çiftlik Bank'ın bulunduğu yerlerin yaptığı soruşturmalar da var ama merkezi İstanbul'da olduğu için Anadolu Savcılığı soruşturmayı yürütüyor. Her türlü çalışmalar yapılıyor. Öncelikle bizim çok uyanık, titiz olmamız gerekiyor. Bu tip sanal ortamlar, bir anda türeyip de vatandaşlarımızın iyi niyetlerini sömürenlere izin vermemek lazım. Burada hukuken kayyum boyutu, uluslararası hukuk boyutunda neler yapılabilir yargı makamlarımız gereğini yapıyor. Şikayete konu olunca, çıkış yasağı konuldu. Şikayetler olunca konu yargıya intikal etti. Yurt dışı yasağı konulunca da ilgili kişinin dışarıda olduğu anlaşıldı. İlgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor. Yargı mensuplarımız, savcılarımız konuyu titizlikle takip ediyor. İlgili kişinin Türkiye'ye iade konusunda da ne gibi imkan varsa savcılarımız gerekli takibatı yapıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber