Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı

Erdoğan: Gerek 15 Temmuz gecesi FETO ihanet cetesine karsı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekatı surecinde 7'den 70'e milletimizin tum fertlerinin seferber olması, Canakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı oldugunu bir kez daha gostermistir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2018 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek 15 Temmuz gecesi FETO ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekatı surecinde 7'den 70'e milletimizin tum fertlerinin seferber olması, Canakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı oldugunu bir kez daha gostermiştir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

"Canakkale Zaferimizin 103. yıl donumunu, millet olarak buyuk bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Canakkale destanının butun kahramanlarını bir kez daha rahmetle, tazimle yad ediyoruz." ifadesine yer veren Erdoğan,Canakkale Zaferi'nin, donemin en modern ordularını dize getiren, "Canakkale gecilmez" sozunu tarihe nakseden sanlı bir destan olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal'in kelimeleriyle Canakkale 'bugunumuzu kurtaran, maziye kahramanlıgını ve buyuklugunu iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin ustun fedakarlıklarıyla Canakkale'de elde edilen essiz basarı, Istiklal Harbimizi zafere ulastıracak direnis ruhuna da ilham vermistir."

- "En büyük güç kaynağı milletin imanı, inancı, bağımsızlık sevdası"

Teror orgutlerine ve arkalarındaki odaklara karsı yurutülen beka mucadelesinde, devlet olarak en buyuk guc kaynagının tıpkı bir asır oncesinde oldugu gibi yine milletin imanı, inancı, vatan ve bagımsızlık sevdası olduğunun altını çizen Erdoğan şu değerlendirmede bulundu:

"Gerek 15 Temmuz gecesi FETO ihanet cetesine karsı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekatı surecinde 7'den 70'e milletimizin tum fertlerinin seferber olması, Canakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı oldugunu bir kez daha gostermistir. Turkiye, bundan 103 sene once birlik, beraberlik ve kardeslik icerisinde yedi duvele Canakkale'yi nasıl dar etmisse bugun de teror orgutleri uzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir."

Zeytin Dalı Harekatı'nda cok kısa zamanda elde edilen basarının, hem ulkenin gucunu hem de istiklal ve istikbalini koruma konusundaki kararlılıgını dost-dusman herkese ispat ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu dusuncelerle Canakkale Zaferi'nin 103. yıl donumunu kutluyor, 18 Mart Sehitler Gunü'nde bu toprakları bize emanet eden tum sehitlerimizi, basta Gazi Mustafa Kemal olmak uzere butun kahramanlarımızı rahmetle sukranla anıyorum. Ruhları sad, mekanları cennet olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber