FETÖ'nün Pentagon'daki gizli albayı deşifre oldu

FETÖ'den tutuklu ABD'li papaz Brunson hakkında hazırlanan iddianamede şok detay! Gizli tanık Dua ifadesinde, Pentagon'da çalıştıktan sonra emekli olan albay S.P.K.'nın FETÖ'cü olduğunu söyledi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Mart 2018 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün Pentagon'daki gizli albayı deşifre oldu

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson hakkında "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

ABD Başkanı Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını talep etmesinin ardından ismi gündeme gelen Brunson hakkında yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

VİETNAMDA GİZLİ GÖREV YAPMIŞ

Gizli tanık Dua, FETÖ ile bağlantısını öğrendiğini iddia ettiği Amerikalı S.K.P.'nin ilk önce muhasebeci olarak tanıdığını söyledi. Dua, bu şahsın Amerikan Hava Kuvvetleri'nde ve Pentagon'da çalıştıktan sonra emekli olan bir albay olduğunu aynı zamanda S.K.P.'nin 1960'lı yıllarda 2 yıl kadar Ankara'da Amerikalılarla bağlantılı Tuslog isimli yerde ve Vietnam'da gizli görevlerde çalıştığını öğrendiğini söyledi.

15 Temmuz'dan sonra tutuklanan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson, ABD'li yetkililer tarafından çok kez iadesi istendi.

PAPAZ 15 TEMMUZ'U BİLİYORDU

Dua kod isimli gizli tanığın beyanları doğrultusunda, Andrew Craig Brunson ve arkadaşlarının ülkede bir zelzele olacağını söyleyerek, irtibatta oldukları şahıslara askerlerin kullandığı özel bir takım hayati idame malzemelerini verdikleri, zelzeleden kasıtlarının askeri darbe girişimi olduğu iddianamede yer aldı. Andrew Craig Brunson, ilerleyen tarihlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber