Adalet Bakanı Gül: Seçimlerde bir oy bile heba edilmeyecek

CHP'nin seçim güvenliğini tartışmaya açma girişimine tepki gösteren Gül, ittifak yasasıyla birlikte bir oyun bile heba edilmeyeceğini söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Mart 2018 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanı Gül: Seçimlerde bir oy bile heba edilmeyecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Albayrak Medya Grubu'nu ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gül, TBMM'de kabul edilen ittifak yasasının, seçimleri daha güvenli hale getireceğini söyledi.

CHP'NİN İDDİALARI ASILSIZ

AK Parti ve MHP'nin girişimleriyle hazırlanan ittifak yasasıyla ilgili olarak Bakan Gül, "İttifak yasasında Yüksek Seçim Kurulu'nun ihtiyaç duyduğu, farklı zamanlarda tüm siyasi partilerin 'olursa daha iyi olur' dediği hususlar yer alıyor. Hatta CHP'nin bile talep ettiği bazı hususların burada yer aldığını görüyoruz. İddia edilen hiçbir husus kesinlikle doğru değil" bilgisini verdi.

SEÇİMLER DAHA GÜVENLİ OLACAK

İttifak ve seçim güvenliğine yönelik yapılan düzenlemenin Meclis'ten geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını hatırlatan Bakan Abdülhamit Gül, "Burada CHP'nin iddia ettiği hiçbir husus doğru değil. Doğru olan seçimlerin daha güvenli, dürüstlük ilkesine uygun, oyların gizlilik ilkesinin daha da sağlanması adına değişiklikler yapıldı" dedi.

DÜZENLEMEDE 3 ANA HAT ÇİZİLDİ

İttifaka imkan tanıyan düzenlemelerin yapıldığını belirten Gül, "İlk olarak ittifakın yasal altyapısı düzenlendi. İkinci olarak mahalli idareler seçimine ilişkin 18 yaşından itibaren gençlerimiz için belediye başkanı, meclis üyesi olma yolu açıldı. Üçüncü olarak da seçimlerin daha güvenli, oyun gizliliğini sağlama alma adına birtakım düzenlemeler içeriyor" şeklinde konuştu.

OYLAR HEBA EDİLMEYECEK

Bu kanun düzenlemesiyle seçimlerin daha dürüst ve demokratik katılımın daha fazla olduğu bir biçimde yapılacağını vurgulayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, şunları söyledi: "Türk siyaseti için, siyasi partilerin ve seçmenlerimizin bir tek oyunun dahi heba olmayacağı, daha da güvence altına alınacağı bir düzenleme olacak."

HERKES MÜSTERİH OLSUN

Eski Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay başta olmak üzere çeşitli sanıkların tahliyesinden sonra 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin sitemlerinin sorulması üzerine Bakan Gül, şöyle konuştu: "Yargı makamına güvenmek zorundayız. 15 Temmuz'dan sonra titizlikle çalışılıyor. Millet adına hukuk mücadelesi veriliyor. Milletimiz müsterih olsun. Hükümetimiz elinden geleni yapıyor."

CİNSEL İSTİSMAR KOMİSYONU

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, toplumu ayağa kaldıran cinsel istismar meselesinin de Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve 6 bakanlığın ortak çalışmasıyla çözüleceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kurulan komisyonun çalışmalarını tamamladığını ifade eden Gül, hükümet onayıyla birlikte hazırlanan çalışmanın açıklanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber