Çiftlik Bank mağduru ile ilk kez röportaj yapıldı... İşte anlattıkları

Çiftlik Bank mağduru ile ilk kez röportaj yapıldı... İşte anlattıkları

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Mart 2018 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiftlik Bank mağduru ile ilk kez röportaj yapıldı... İşte anlattıkları

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın, kurduğu sistemle vatandaşları 500 milyon TL dolandırmıştı. Memurlar.net olarak mağdurlardan birine ulaştık. İsmini vermek istemeyen Çiftlik Bank mağduru toplamda 15 bin TL para yatırdığını bunun sadece 7 bin TL'sini geri alabildiğini söyledi.

İşte ismini vermek istemeyen Çiftlik bank mağduruna sorduğumuz soru ve cevaplar.

Çiftlik Bank'a para yatırıldığını, ilk olarak nereden duydunuz, nasıl haberiniz oldu?

Facebook sponsorlu reklamdan duydum, ilgimi çekti.

Sadece reklam üzerine para yatırmamışsınızdır, araştırdınız mı, nasıl araştırdınız ve araştırmanız sonucu sizi para yatırmaya sevk eden şey neydi?

Facebook sponsorlu reklamda gördüm, sonra gerçek çiftlikleri olduğunu da öğrenince yatırdım.

Sisteme girdiğinizde kar oranları ne kadardı?

Ben girdiğimde kar oranları yıllık yüzde 70 ile yüzde 100 arasındaydı. Daha önce bu işi Konya'da gerçek çiftliklerde yapıldığını biliyordum, onların inek başı 6 litre süt verdiğini bunun da yaklaşık iki yılda %100 kar oranına denk geldiğini ve inek başı 25-30 litre civarı süt aldıklarını bildiğimden dolayı verdikleri kar oranı imkansız veya imkansıza yakın olarak yorumlamadım.

Kaç yıl önce ilk parayı yatırdınız ve ne kadar yatırdınız? Çiftlik Banka el konulmadan önce kar vb. geliriniz oldu mu?

2017 yılı Eylül ayında üye oldum.. Aylık çektiğim paraların bir kısmını tekrar yatırdım, toplam 15 bin civarı yatırım yaptım. 7 bin civarında param kaldı. Extra olarak yaklaşık 2000 TL'lik bal, peynir vb. Şarküteri alışverişi yaptım.

Hangi faktörler sizi bu şekilde bir yatırıma girmeye teşvik etti?

Kredi kartı borçlarım vardı buradan gelecek para ile borçlarımın çoğunu kapatırım düşüncesiyle girdim

Sizce Devletin bu olayda bir kusuru var mı?

Devletin de kusuru olduğunu düşünüyorum şöyle ki, verdikleri kar oranı tuzak olabilecek diye düşünmedim çünkü ticarette ve kar oranları ve fazlası var, mesela Konya'da yaklaşık 3 yılda yüzde yüz kar oranı veren başka firmaya ait çiftliğe gittiğimizde orada tezekleri bile elektriğe çeviriyorlardı ve bize size ödenen kar oranı sadece bu tezekleri elektriğe ürettiğimizin karı demişlerdi, profesyonel çiftliklerde bir inekten yaklaşık 30 litre süt alınıyor bunun yarısı masrafa çıksa diye bir hesaplama yapıldığında çok abes gelmemişti, ben girdiğimde 50 milyon ödenmiş sermayesi vardı kısa bir süre içerisinde 200 milyon ödenmiş sermayeye çıkarmıştı. Devletin kusuru olarak şöyle söyleyebilirim Bakan bey 11 tane daha bu şekilde firma olduğunu söylediğinde bu diğer firmaların isimleri çok az haberde yer aldı, bakan bey bunları telaffuz bile ettiğini duymadım. 11 şirket dedi, sadece çiftlik Bank ismini kullandı ve küçük bir araştırma ile bunların sayısının çok daha fazla olduğunu hatta onlarsa üye getirene komisyon verildiğini bildiğim için neden sadece çiftlik Bank üzerine bir operasyon yapılıyor algısı oluştu bizde.

Çiftlikbank bizi yaklaşık 2 ay bankalar bizle çalışmıyor diye oyaladı. Bankaların çalışmaması kendi insiyatifi, şeklinde sitesinden açıklama yaptı böyle olunca çiftlik bankın doğru söylediğini düşündük.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber