İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kocaeli'de PKK operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı

Terör örgütüne eleman temin ettikleri ve sosyal medyadan örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2018 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de PKK operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı

Kocaeli'de, PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, silahlı terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı kişileri ortaya çıkarmak amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunarak örgüte eleman temin ettiği değerlendirilen 4 şüpheli ile sosyal medyadan örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince kentte belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, G.C, Y.M, C.A.K, F.A, Ş.D, K.O, Ş.Y, Ö.K. ve F.B. gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 4 av tüfeği, bu tüfeklere ait fişekler, 1 kuru sıkı tabanca, 9 milimetre çapında 4 fişek, PKK/KCK'nin amaç ve faaliyetleri doğrultusunda yazılmış kitap, dergi ile dijital materyaller, sarı, kırmızı, yeşil renkte örgülü bezler ve poşular ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ve firari 5 kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber