'Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına bu yıl başlıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına bu yıl başlıyoruz. Santralin temelini çok yakında değerli dostum Sayın Putin ile beraber atmayı planlıyoruz'' dedi. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3655 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2018 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına bu yıl başlıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın "101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni"nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye genelinde doğalgaz kullanan ilçe ve belde sayısını 400'ün üzerine çıkarmış bulunuyoruz. Nüfusumuzun yüzde 77'sinin doğalgazın konforundan faydalanıyor olmasını çok önemli görüyorum. Son 15 yılda en büyük yatırım hamlesini gerçekleştirdiğimiz sektörlerin başında enerji geliyor.

Bu yıl, doğalgazı olmayan Şırnak, Hakkari ve Artvin'e de bu hizmeti götürüyor, böylece 81 vilayetimizin tamamını doğalgazın temizliği ve rahatlığı ile buluşturmuş oluyoruz. 2018 yılı sonunda doğalgazın ulaşmadığı hiçbir ilimiz kalmayacak. 3. bir nükleer santral için hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Sismik arama sondaj faaliyetlerimizi de hızlandırıyoruz.

İnşallah altyapı çalışmaları tamamlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına bu yıl başlıyoruz. Santralin temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile beraber atmayı planlıyoruz.

''ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3655''

Afrin'de az önce içeri girerken aldığım son netice şu; etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3655. Yurt içinde son iki günde yapılan operasyonlarda da 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Akdeniz'deki hidrokarbon kaynakları üzerinde, ülkemizin ve KKTC'nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğimizin bilinmesini istiyorum. Son 15 yılda şahit olduklarımız bize, adında 'yeşil, çevre, doğa' gibi bu tür sıfatlar bulunan kurumların aslında birer kamuoyu yönlendirme şirketleri olduğunu açık ve net göstermiştir. Bunun için artık maskelere değil, o maskelerin altında saklanan gerçek yüzlere bakıyoruz. En çarpıcı örneğini Gezi olaylarında yaşadığımız şekilde bunların ne ağaçla ne yeşille ne de çevrenin korunmasıyla hiçbir alakaları yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber