Afrin Kurtuluş Konseyi: Bir yılda seçim yapıp demokrasiye geçeceğiz'

İlçenin terör örgütünden alınmasının ardından toplanan Afrin Kurtuluş Kongresi, yol haritasını belirledi. KARAR'a konuşan kongre üyeleri, yerel meclis ve polis gücünün kurulacağını, bir yıl sonra da seçim yapılacağını açıkladı

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 21 Mart 2018 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afrin Kurtuluş Konseyi: Bir yılda seçim yapıp demokrasiye geçeceğiz'

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in terör örgütü YPG'den temizlenmesinin ardından ilçenin bundan sonra nasıl yönetileceğinin de ayrıntıları netleşmeye başladı. Bu konudaki ilk adım Afrinli Kürt muhalif gruplar tarafından Gaziantep'te düzenlenen Afrin Kurtuluş Kongresi ile üç gün önce atıldı. Toplantının ardından Afrin'de 30 kişilik yerel meclis kurulacağı ve mecliste de Kürt, Alevi, Arap ve Ezidi halklarından temsilciler olacağı açıklandı. Kongrenin koordinatörlüğü yapan Hasan Şindi, KARAR'a yaptığı açıklamada "Afrin temizlendi. Artık iş yapmaya başlayacağız. Kente gidip, meclisi kuracağız. Kürt, Alevi, Arap ve Ezidiler mecliste temsil edilecek. Afrin polisini kuracağız. Çünkü Afrin'in durumu farklı. ÖSO bir ay Afrin'de kalacak. Afrin'i bu şekilde korumayı düşünüyoruz" dedi.

KARAR'a konuşan kongre üyesi Azad Osman da bir yıllık süre için çeşitli atamalar yapılacağını ve bir yıl sonra seçimlere gidileceğini söyledi. Osman, şunları anlattı: "Bu komite diğer komiteleri oluşturacak. Ayrıca teknokratlardan, tarafsız, dürüst ve yetenekli olan kişilerden oluşan bir meclis kurulup Afrin'e gidilecek. Türkiye'de yapılacak olan bir konferansın sonucunda seçilecek meclis ve bu meclisten doğacak olan hizmet ve yönetim büroları bölgeye giriş yapacak.

Orada yönetim merkezleri oluşturulacak. Çünkü bu dönem içerisinde seçim yapma şartları zor olacak. Göç edenlerin de geri dönüşlerine kadar geçecek olan bir yıllık süreden sonra özgür bir seçim yapacağız. İnsanlar köylerine dönecek, mayınlar temizlenecek ve onurlu yaşam şartları sağlanacak. Türk kardeşlerimizle, Suriye sivil hukuk örgütleriyle, Suriye muhalefeti ve uluslararası insani örgütlerle diyaloğa gireceğiz."

KENAN BUTAKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber