Gizli çekimde 'seçim itirafı' ülkeyi karıştırdı

Facebook'tan kişisel verileri izinsiz şekilde aldığı öne sürülen bir şirket yöneticisine ait gizli çekilen görüntüler, verilerin ABD başkanlık yarışında Trump'ın lehine kullanıldığını ortaya koydu

Haber Giriş : 21 Mart 2018 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gizli çekimde 'seçim itirafı' ülkeyi karıştırdı

Facebook'taki 50 milyon kullanıcının kişisel verilerini izin şekilde ele geçirdiği iddia edilen analiz şirketi Cambridge Analytica'nın yönetim kurulu başkanının, söz konusu verilerin ABD seçimlerinde Donald Trump'un lehine kullanıldığını itiraf ettiği sözleri gizli çekilen görüntülerle basına yansıdı.

İngiliz Channel 4 News televizyonunun Salı günü yayınladığı gizli çekim görüntülerde, İngiliz şirket Cambridge Analytica'nın Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Nix, Kasım 2016'daki seçim öncesinde o zaman Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump ile "çok defa" buluştuğunu söylüyor.

DW Türkçe'nin haberine göre, Nix, aynı zamanda Cambridge Analytica'nın Trump'ın seçim kampanyasının son aylarında kilit bir rol oynadığını da belirtiyor.

Nix gizli kamerayla kaydedilen bu sözleri, kendisini Sri Lanka'daki seçimleri etkilemek isteyen potansiyel bir müşteri olarak tanıtan televizyon kanalının muhabirine Londra'daki bir otelde söylediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber