DSP'den CHP'ye ısrar: Milletvekilliği, bakanlık değil işbirliği istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP Genel Başkanı Zeki, Sezer, "Eğer CHP iktidar, sayın Baykal da başbakan olmak istiyorsa DSP ile seçime giderek ancak bu gerçekleşir" dedi.

Sezer, katıldığı bir televizyon programında, soruları yanıtladı.

DSP'nin oy sorunu bulunmadığını ifade eden Sezer, "Efendim, 'DSP'nin oyu şu olur.' Görürüz, DSP'nin oyu ne olacak? Bunu sayın Baykal'da güya önemsemiyormuş gibi gözükerek, bazı rakamlar telaffuz ediyor. O zaman sorun yok, bizi sandığa gömersiniz. Bizimle birlikte seçime girmek istemiyorsanız, sayın Baykal'a söylüyorum, sandığa gömersiniz, iş biter" dedi.

Vatandaşların DSP'nin duruşuna her geçen gün artan oranda güven duyduğunu ifade eden Sezer, şöyle devam etti:

"Sayın Baykal konuşmasında, 'DSP'liler vatanseverdir, yurtseverdir, onların geçmişinde ihanet yok, kirlilik yok' dedi. Çok doğru söylüyor.

Ecevit'te de ihanet yok, partisinde de ihanet yok. Onun için bizi başka ihanetlere kimsenin zorlamasına gerek yok. Ama ülkeye ihanet etmemek için de işbirliğiyle seçime girme zorunluluğumuz var.

Bu kişisel ihtiyaç değil. Efendim sayın Baykal'ın ya da başka CHP'lilerin söylediği, 'işte bizim sırtımızdan Meclise taşınmak istiyorlar.' Bu çok incitici, hiç kimsenin sırtından hiçbir yere taşınmak istemiyoruz. sadece birlikte iktidar olmak istiyoruz. İktidar olmak isteyenler, Türkiye'nin sorunlarını çözme iddiasında olanlar bu eli havada bırakmamalı."

"BİZİM BAYKAL İLE SORUNUMUZ YOK"

Türkiye'de solun büyütülmesi gerektiğini belirten Sezer, "Bizim Baykal ile sorunumuz yok. İyi niyetli olduğuna güveniyorum" dedi.

Kişisel incinmişliklerin önemli olmadığına dikkati çeken Sezer, şunları söyledi:

"Bizim sırtımızdan milletvekili olmak istiyorlar... Milletvekilliği kimin olacaksa, onun olsun. Milletvekilliği istemiyoruz, bakanlık istemiyoruz. Milletvekilliği de yaptım, bakanlık da yaptım. Hepsi kimin olacaksa, onun olsun. Ben bu ülkede birlikte çağdaş aydınlık bir iktidar oluşturmak istiyorum. DSP'de bir kişi bile milletvekili seçilmek kaygısıyla hareket etmez.

Biz, iktidarda koalisyon yapalım diyoruz. Bakın çok açık söylüyorum.

Eğer CHP iktidar, sayın Baykal da Başbakan olmak istiyorsa DSP ile seçime giderek ancak bu gerçekleşir. Türkiye'nin ufkunu açacak bir iktidarı oluşturmak varken, niye ille de, 'ben öbürünü kapansın', 'sol küçülürse, küçülsün', 'küçük kalırsa, küçük kalsın.' diretmesi, dayatması oluyor anlayabilmiş değilim. Yani bu bir intikam almak mıdır?

Güler yüzlü bakarak, bir şeylerin intikamı mıdır. Ben hiç iktidar olamadım, DSP iktidar oldu. Ben onu kapatayım da görsünler dayatması mıdır?"

"KAPATILMASI DIŞINDA ÖZVERİYE HAZIRIZ"

Sezer, DSP'nin kapatılması dışında her türlü özveriye hazır olduklarını belirterek, "Umutsuz olma hakkımız yok, umutluyum" dedi.

Tandoğan ve Çağlayan mitinglerine de parti olarak en geniş anlamda destek verdiklerini ve kendilerine düşeni yaptıklarını söyleyen Sezer, burada mitinglerde binlerce kişiyle birebir konuştuğunu, herkesin DSP'nin kapatılmasına karşı olduğunu ifade etti.

Güç birliği olmazsa nasıl bir aritmetik ortaya çıkacağı yönündeki bir soruya Sezer, "CHP bizlerle birlikte olursa hele onlara diğer unsurları da katabilirsek, alınacak oy kimsenin akıl edemeyeceği boyutlara ulaşır" dedi.

Sezer, CHP'nin DSP'nin kapatılmasında ısrar etmesi ve başka türlü alternatif kabul etmemesi halinde ise SHP ve 10 Aralık Hareketi gibi gruplar ve partilerle olan birlikteliklerinin de olağanüstü büyük oy alacağını söyledi.

Sezer, "Belki CHP'nin olduğu kadar olamayacak ne yazık ki ama o da çok iyi bir oy alacaktır. Hem denge olarak hem de iktidarı belirleyen güç olarak ortaya çıkacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Daha önce DSP ile özdeşleşmiş bazı isimlere CHP listelerinde yer verilmesinin iki parti ilişkilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soru üzerine Sezer, "Bazı ayrılmalar oldu, başka şeyler de oldu, biz daha da kilitlendik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber