CHP otobüsle seçmen taşıyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 22 Temmuz'da yapılacak seçimin tatile rastlaması nedeniyle milyonlarca seçmenin tatil yörelerinde olacağını belirtirken "Bu oyunları bozacağız. Bütün tatil yerlerinde CHP olarak otobüsleri dizeceğiz" diyerek seçmenleri otobüsle taşıyacaklarını açıkladı.

Kanal D'de önceki gece 32. Gün programında soruları yanıtlayan Baykal, Türkiye'nin ilk kez yaz ortasında bir seçim gerçekleştireceğini anımsattı. Baykal, "Temmuz seçim yapmak için en uygunsuz zamandır. Temmuz iç nüfus hareketlerinin en fazla olduğu zamandır" dedi.

Çiçek'i aradım

Temmuzda yapılacak seçimde milyonlarca seçmenin oy veremeyeceğini savunan Baykal, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i arayarak bu sıkıntıyı aktardığını ve tarihin ülke ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini belirttiğini, ancak hazirana yetişmeyeceği yanıtını aldığını söyledi. Baykal, şöyle devam etti:

Halktan kaçıyorlar

"Çoluğunu, çocuğunu almış vatandaş tatile gitmiş. Oy kullanacak, nasıl kullanacak? Ne parası var, ne çocuğunu orada bırakabilecek durumu. Ne yapacağız biliyor musunuz? Bu oyunları bozacağız. O milyonlarca insan nasıl çıktıysa meydanlara, önümüzdeki seçimde bütün tatil yerlerinde CHP olarak otobüsleri dizeceğiz. Vatandaşlara, 'Gelin binin Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e bedava otobüslerle, taşıyacağız sizleri. Derhal gidin oylarınızı kullanın, dönüşte de falan programa göre sizi oradan alacağız, tatil yerlerinize getireceğiz' diyeceğiz. Her ile götürmek mümkün değil ama organizasyonları yapacağız. 1.5 milyon kişiyi İstanbul'a taşıyan organizasyon bunları da yapar. Altında ezilmeyeceğiz, bizi bununla korkutamazlar. Kaçıyorlar, halktan kaçıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber