Çavuşoğlu: Menbiç için ABD ile anlaştık demedik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize serbestisine ilişkin, "En son teklifimizi AB'ye ilettik, cevap bekliyoruz" dedi. Çavuşoğlu ABD ile Menbiç görüşmeleri hakkında, "Anlaşmaya vardık demedik anlayışa vardık dedik" ifadelerini kullandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2018 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çavuşoğlu: Menbiç için ABD ile anlaştık demedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görevden alınan eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a dünkü telefon görüşmesinde teşekkür ettiğini söyledi.

Ankara'da konuşan Çavuşoğlu, "Zor olan bir süreçte birlikte çalıştık. Sürecin takipçisi olacağını söyledi" dedi.

Menbic operasyonunu değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Anlaşmaya vardık' ifadesinin bir açıklığa kavuşması gerekiyor. Bir 'anlaşmaya vardık' demedik, 'anlayışa vardık' dedik. Bunu daha sonra düzelttik" diye konuştu.

Terör örgütü YPG'nin Münbiç'ten çekilmesinin şart olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, gelecek hafta müsteşarların ABD'ye gideceği bilgisini verdi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile vize serbestisine ilişkin ise "Bizim esasen AB'den istediğimiz, bugüne kadar varılan anlaşmaların uygulanması. Herhangi bir pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Üyelikle ilgili AB'den bir beklentimiz yok, bunun sebebi biz değiliz. AB'nin takındığı tavırlar nedeniyle beklentimiz yok. Ne istediğini bilmeyen bir Avrupa Birliği var" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber