İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Anadolu Farm: Süreci takip ediyoruz

Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir'den açıklama - "Bir yere gitmedik, süreci bizzat takip ediyoruz"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2018 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Farm: Süreci takip ediyoruz

Çiftlik Bank benzeri vurgun yaptığı ileri sürülen Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ve bir yılda yaklaşık 200 milyon lira para topladığı iddia edilen Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir, "Onlar gibi bir yere gitmedik, bizim sistemimiz çok farklı. Müfettişler 'bu sistemi kapatmanız lazım' dediği anda herkesin içi rahat olsun insanların anaparasını ödeyecek güçteyiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının incelemeye aldığı ve yaklaşık 44 bin üyesi bulunduğu belirtilen Kayseri merkezli Ekolium A.Ş. çatısı altında kurulan Anadolu Farm'ın kurucusu 28 yaşındaki İsa Karademir basın toplantısı düzenledi. Şirketin 44 bine yakın ve 4 bin civarında yatırımcısı olduğunu söyleyen Karademir, üyelerine hesaplara incelemelerden dolayı bloke olduğu için ödeme yapamadıklarını söyledi. Gündemde olan Çiftlik Bank'tan tamamen farklı bir sistemde çalıştıklarını ve bir marka değeri oluşturduklarını kaydeden Karademir açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bizim Çiftlik Bank ile çok farklı bir çalışma sistemimiz var, benzetilemez bile. Bizim şirketimiz Kayseri'de kurulmuştur, yatırımlarını yurtdışına değil Türkiye'de yapmaktadır. Doğal olarak birçok kişiye istihdam sağlamıştır. Böyle olunca bizim Çiftlik Bank'tan birçok farkımız var. Biz şirketimizin topladığı yatırımlara senet veriyoruz. Mesela şirketimize yatırım yaptınız, biz anaparanızı garantiye alıyoruz. Bir problem yaşanmasın diye insanlara senet veriyoruz. Onlar sözleşme yaparken biz senet veriyoruz. Onlar gibi yüzde 300 gibi bir kazanç oranı yok. İnsanların yatırımına göre yüzde 200'e yakın bir kazanç oranı var. Şirketimize gelen yatırımlarla o şirketin yurtdışına satılan miktara baktığımızda en az 10 katı fiyat farkı var. İnsanlardan 'restoranlardan kazandığınız parayla ödeme yapabilecek misiniz' gibisinden sorular geliyor. Bizim şuanda bu sistemi durdurmadan önce bekleyen 12 tane talebimiz vardı. Biz ekstradan bir de marka değeri oluşturuyoruz. Bizim tamamen hem oyun içeriği hem yatırım olarak onlardan tamamen farklı bir sistemimiz var."

"En kötü durumda insanların anaparalarını ödeyecek güçteyiz"

Yapılan incelemeler sonucu sistemin kapanması söz konusu olduğu takdirde üyelerin anaparalarını ödeyecek mal varlığına sahip olduklarını sözlerine ekleyen İsa Karademir, "Biz bir yere gitmedik, 2 aydan beri bu süreçle savaşıyoruz. Karşımızda Çiftlik Bank gibi olmayan bir yönetici var. Gerçekten niyetimiz kötü olsa onlar gittiğinde biz de sistemimiz durduğunda biz de giderdik. Üyelerimiz ilk etapta Çiftlik Bank olayından dolayı ciddi anlamda tedirgin olmuşlardı. Bizim açıklamalarımız ve samimiyetimize binaen tedirginlikleri bir nebze de olsa azalmıştı. Bir yere gittiğimiz yok, süreçle bizzat kendimiz ilgileniyoruz. Bu süreçte üyelerimizden destek bekliyoruz. En kötü durumda şirketimizin mevcut mal varlığı insanların senetlerine istinaden anaparalarını ödeyecek güçtedir. Bu konuda kimse huzursuz olmasın. Müfettişler 'bu sistemi kapatmanız lazım' dediği anda herkesin içi rahat olsun insanların anaparasını ödeyecek güçteyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber