Ege'nin en büyük amfi tiyatrosu Burhaniye'de

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın vizyon projelerinden, Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı hizmete hazır. Beş bin kişi kapasitesiyle Ege'nin en büyük amfi tiyatrosu için organizatörlere açık çağrı yapıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mart 2018 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ege'nin en büyük amfi tiyatrosu Burhaniye'de

Burhani'ye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın göreve gelir gelmez ilk olarak ilçeye kazandırdığı projelerden biri olan 5 bin kişilik Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı, Körfez'in kültür ve sanat merkezi olarak hizmete hazır. Eşsiz deniz manzarası ve yeşil alanlarıyla Türkiye'nin sayılı etkinlik alanlarından biri olacak amfi tiyatro, seçkin organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Tarihi, doğası ve denizi ile Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Burhaniye'de, Başkan Uysal'ın girişimleri sonucu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan amfi tiyatro, çeşitli organizasyonlar ile de Körfez'in cazibe merkezi haline gelecek.

Her türlü imkan var

Taylıeli Amfi Tiyatro'nun hizmet için hazır olduğunu ve yazların vazgeçilmez organizasyonlarından olan konserler ve çeşitli kültürel etkinlikler için organizatörlere açık çağrı yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Körfezimizde en büyük amfi tiyatro olarak modern ve bölgenin doğal yapısı bozulamadan inşa edilen amfi tiyatromuz, bölgenin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Sosyal donatıları çok geniş bir alan. İlçemiz; kapalı alanları, kafeteryası, çevresinde yer alan piknik alanlarıyla her türlü imkana sahip, büyük etkinliklerin yapılabileceği bir sanat merkezine kavuştu. Burhaniyemize yaraşır büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Vatandaşlarımız eşsiz deniz manzarası ve yeşilliğin dinginliği eşliğinde sanatla iç içe olacak. Bu anlamda bizi kırmayarak ilçemize bu yatırımı kazandıran Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Burhaniye Belediyesi olarak organizatörlerle görüşmelerin başladığını ve Burhaniye Taylıeli Amfi Tiyatro'da organizasyon yapmak isteyen firmaların belediye ile bağlantıya geçebileceğini belirten Başkan Uysal, "Ege'nin en büyük amfi tiyatrolarından biri olarak organizatörlerin de bu anlamda burada güzel etkinliklere imza atabileceklerini düşünüyoruz. Körfez'in tam ortasında bulunması bakımından konum olarak her yere yakın bir bölgedeyiz. Burhaniye'nin turizm potansiyeli de düşünüldüğünde, burada düzenlenecek etkinliklere yoğun katılım olacak. Burhaniye'de ağırlayacağımız misafirlerimiz, hem sanatla iç içe olacak hem de deniz manzarası eşliğinde yeşillikler arasında muhteşem organizasyonlara şahitlik edecekler" dedi.

Büyük küçük herkese hitap edecek

KÖRFEZ manzarasını kuş bakışı açıdan gören amfi tiyatro, yaklaşık 73 dönüm arsa alanı üzerinde yapılan ve 5 bin kişi kapasitesi olan çim amfi tiyatro olarak tasarlandı. 503 m2 alanı kapsayan ticari alanları ile de etkinliklere gelen misafirler, alışveriş keyfi de yaşayacak. Kafe, restoran ve mesire alanları gibi sosyal donatı alanları ile Körfez'in eşsiz manzarasında hoş vakit geçirilecek. Çocukları olan katılımcılar da düşünülmüş, oyun gurupları ile küçük misafirlerde eğlencenin doruğuna ulaşacak. Her yaştan insana hitap eden amfi tiyatro, Burhaniye'nin Taylıeli Mahallesi'nde yer alıyor.

Engin Uğur Ağır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber