Çocuk işçiliğine karşı seferberlik

Hükümet, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun olmayan işlerde çalıştırılan veya dilencilik yaptırılan çocuklar için harekete geçti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Mart 2018 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk işçiliğine karşı seferberlik

Ülke genelinde yürütülecek kampanya ve bilgilendirmelerle, eğitim çağındaki çocukların iş ve çalışma yaşamına katılımının engellenmesi için toplumsal algı oluşturulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan çalışmaya, çok sayıda bakanlık ve meslek örgütü destek veriyor. Bu çerçevede yapılan toplantıda, 2017-2023 dönemini kapsayan 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Eylem Planı'nın yol haritası belirlendi. Açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. AKŞAM'ın sorularına yanıt veren Sarıeroğlu, plan çerçevesinde ne tür çalışmalar yapacaklarını paylaştı.

TOPLANTI YAPILDI

Suriyeli mültecilerin topluma iş hayatına katılımları amacıyla büyük bir proje hazırlığını da kaydeden Bakan Sarıeroğlu "Konuyla ilgili 8 Bakanlık ve diğer paydaşlarımız TOBB, TİSK, HAK-İŞ, DİSK ve TÜRK-İŞ ile, Sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde toplantı yaptık.

2023'e kadar atılacak adımlarda yol haritamızı oluşturan, 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Eylem Planı' 2017 sonunda tamamlandı.

Bu sene çok yoğun proje faaliyetlerimiz ve saha çalışmalarımız olacak. Eylem planımızda, 2023 yılına kadar hangi kurumun, ne tür çalışmalar yapacağı yıl yıl belli" dedi.

Sarıeroğlu, "Kadınlarımızın hayatın her alanında ayrımsız güçlendirilmesiyle ilgili var gücümüzle yoğun bir çalışma içerisindeyiz" dedi.

Kadınlara 400 lira bakım desteği

Bu arada Sarıeroğlu, Uluslararası Çalışma Örgütü ve İŞKUR işbirliği ve İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı'nın finansmanıyla yürütülen "Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye'de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi" projesinin bir kapanış toplantısına katıldı.

İşbaşı eğitim programlarından bugüne kadar 440 bin kadının yararlandığını bildiren Sarıeroğlu "Bunu daha artırmak için işbaşı eğitim kurslarımıza, mesleki eğitim kurslarımıza katılan kadınlarımızın 2 ila 5 yaş arası çocukları için bundan sonra 400 lira da bakım desteği vereceğiz" dedi.

Farkındalık artırılacak

Sarıeroğlu "Biz bakanlık olarak koordinasyonu sağlayacağız. En önem verdiğimiz konu çocuk işçiliği ile ilgili farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları. Bu çerçevede sahada olacağız" diye konuştu.

YELDA GÖKDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber