MEB'den seçimlere sürpriz adaylar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) eğitim için mücadele veren bürokratlar artık siyaset sahnesine çıkıyor.

Bakanlık bürokratları 22 Temmuz'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili olabilmek için bulundukları görevleri bırakacaklar. Çeşitli partilerden aday olacak bürokratların büyük bir kısmı İktidar Partisi olan AK Parti'den aday olmayı düşünüyor. Bazı bürokratlar adaylıklarını son gün açıklamayı düşünürken bazıları ise çalışmalara başladı. Son anda bir değişiklik olmazsa, bürokratlar kendi bulundukları illerden milletvekili adayı olacaklar. Şu ana kadar bakanlığı milletvekilliği adaylığı için bir istifa gelmedi.

Bakanlık bürokratları seçimlerde AK Parti, DYP ve MHP'den aday olacak. Bakanlıktan 22 Temmuz'da yapılacak olan seçimlerde aday olacak bürokratların isimleri şöyle:

"Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, (AK Parti), Talim Terbiye Kurulu Üyesi Veli Kılıç (MHP), Eğitim Araştırma ve Geliştirme eski Daire Başkanı Yavuz Erbaş (DYP), Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Yıldırım (MHP), Teftiş Kurulu Başmüfettişi Osman Dağ (MHP) , Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Başhukuk Müşaviri Osman Çelik (AK Parti), Bakan Danışmanı Mustafa Özgül (AK Parti), Yatırım ve Tesisler Daire Başkanı Abdüssamed Arslan (AK Parti) , Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun (AK Parti), Ortaöğretim Burs ve Yurt Daire Başkanı Halis Koyuncuoğlu (AK Parti), Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sadettin Sabaz (AK Parti), Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Yakutcan (AK Parti), Erkek ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Adak (MHP), Bakanlık Müşaviri Ahmet Gün (DYP), Ankara eski Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demirkan (DYP)."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber