OYAK'ı AİHM'ye şikâyet edecekler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerler de haklarını aramak için AİHM'ye gidiyor. Emekli astsubaylar, OYAK'a karşı başlattıkları hukuki mücadelede iç hukuk yollarını tüketince AİHM'ye gitmeye hazırlanıyor.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), OYAK ile aralarındaki sorunun 6 ay içinde çözülmemesi halinde AİHM'ye gideceğini açıkladı. TEMAD, yetkili kurullarında temsil ve istihdam edilemedikleri için OYAK hakkında Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne üç yıl önce dava açmıştı. Davanın esastan reddedilmesi üzerine TEMAD, kararı temyiz etti.

Davaya bakan Yargıtay da yerel mahkemenin kararını haklı buldu. Bunun üzerine TEMAD Başkanı emekli Astsubay Mustafa Erol, internet ortamından bir açıklama yayınladı. Açıklamada OYAK aleyhine açtıkları davanın gerekçe gösterilmeden reddedildiğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Dava aşamalarında OYAK savunmasında; buna OYAK Yasası'nın engel olduğu belirtilmiş ve çözüm makamı olarak Meclis gösterilmiştir. Yargıtay'a yapmış olduğumuz temyiz ve karar düzeltme talebimiz de reddedilmiş, bu suretle iç hukuk yolları tüketilmiştir. İç hukuk yolları tüketildiğinden davanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşınmasına karar verdik. Davamızın öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal organlarınca çözülmesinden yanayız. Yargı yolu tüketildiğinden geriye yürütme (hükümet) ve yasama (Meclis) organlarının sorunu çözmede bir an önce inisiyatif almaları gerekmektedir. Sorun kısa sürede çözülmezse 6 ay içerisinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmak zorunda kalacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber