Elon Musk, 'Facebook'u sildi

Tesla ve Space X'in CEO'su Musk, Facebook'taki veri skandalının ortaya çıkması sonrası başlatılan "Facebook'u sil kampanyasına destek verdi.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 24 Mart 2018 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elon Musk, 'Facebook'u sildi

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook'un 50 milyon kullanıcısına ait kişisel bilgilerin, kritik siyasi seçimleri etkilemek için usulsüz kullanıldığının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Facebook'u protesto eden kullanıcılar, "Facebook'u sil" kampanyası başlattı. Kampanyaya son olarak Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk da destek verdi.

Tüm dünyada 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Facebook geçtiğimiz hafta yayınlanan bir belge nedeniyle zor günler geçiriyor. Hafta sonu New York Times gazetesinde yayınlanan haberde Facebook'un 50 milyon kullanıcıya ait bilgileri Trump'ın seçim kampanyasını yürüten şirkete sattığı ortaya çıkmış, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg büyük tepki toplamıştı. Facebook'un "sorumsuz" davranışına tepki gösteren bir grup sosyal medya kullanıcısı ise "Facebook'u sil" etiketi ile yeni bir kampanya başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber