Avea: Numara taşınabilirliği tüketici hakkı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea CEO'su Cüneyt Türktan, numara taşınabilirliğini geciktirecek veya uygulanamaz hale getirecek her adımın etkin rekabetin sağlanmasına ve tüketici haklarının uygulanmasına karşı bir darbe olduğunu bildirdi. Turkcell'in 532 alan kodunun çok değerli olduğu gerekçesiyle Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin iptali için Danıştay'da dava açması üzerine bir açıklama yapan Türktan, bu girişimi hayretle karşıladıklarını belirtti.

Numara taşınabilirliğinin mobil iletişim sektörünü gerçek rekabet ortamına taşıyacak büyük bir adım olduğunu belirten Türktan, istisnasız tüm AB üyesi ülkelerinde ve dünyanın bir çok ülkesinde yıllardan beri tüketicilere sunulmuş bu hakkın, aslen Türk GSM sektörüne de çok önemli bir değer katacağından, bu süreci sekteye uğratmak orta ve uzun vadede Türk GSM sektörünün gelişimini de engellemek anlamına geldiğini bildirdi. Türktan şöyle dedi:

"Biz, ortaya koyulan ya da koyulacak olan tüm engellemelere rağmen Türkiye için bu mücadeleyi sürdürmeye azimli ve kararlıyız. Bu kararlılığımız çerçevesinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da konuyla ilgili tüm tarafları, Telekomünikasyon Kurumu'nun liderliğinde işbirliğine davet etmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber