CHP'den AK Parti'ye parlamenter sistem teklifi

CHP, uyum yasaları çerçevesinde Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim kanunlarına ilişkin görüşlerinin sorulmasının ardından hazırladıkları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekillerinin imzasının bulunduğu toplam 86 maddelik 'parlamenter sistemin demokratikleştirilmesi' paketini, AK Parti'ye gönderdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2018 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den AK Parti'ye parlamenter sistem teklifi

SEÇİM BARAJI KALDIRILSIN

Hazırlanan 5 ayrı kanun teklifinde, seçim barajının kaldırılması, 10 milletvekilinin yurtdışı seçim çevresinden, 100 milletvekilinin ülke seçim çevresinden parlamentoya taşınması, milletvekilleri ile bakanlar ve cumhurbaşkanının siyasi etik kurallarına uyup uymadığını denetlemek amacıyla Siyasi Etik Kurulu oluşturulması, siyasi partilerin ve seçimlerin finansmanında saydamlık ve hesap verilebilirliğin sağlanması gibi hükümler bulunuyor.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre: CHP'li Özgür Özel "CHP olarak, Parlamenter demokrasinin devamından ve güçlendirilmesinden yanayız. CHP olarak daha fazla demokrasi ve şeffaflık talep ediyoruz. Bu nedenle tek adam rejimini güçlendirecek ya da meşrulaştıracak önerilerde bulunmayız, bulunmadık. 3 Kasım'da ya da daha erken yapılacak ilk seçimlerin referandum niteliğinde olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz. O seçimleri bizimle birlikte parlamenter demokrasiden ve Cumhuriyet'ten yana tavır sergileyenler kazanacak.

Haberin tamamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber