Sincar'da çekilme oyunu

Türkiye'nin Sincar'a operasyon hazırlıkları ve bu konuda Irak'la görüşmeleri sürerken dün terör örgütü PKK'dan 'çekilme hamlesi' geldi. Örgüt, militanlarının bölgeden çekilmeye başladığını duyurdu. Ancak bu açıklamanın Menbiç'teki gibi senaryo olduğu belirtildi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 24 Mart 2018 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sincar'da çekilme oyunu

KARAR'ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre örgüt, Türkiye'nin Sincar'a müdahale etmesini önlemek amacıyla ve uluslararası baskı oluşturmak için çekilme hamlesi yaptı. Terör örgütünün Afrin'de YPG, Sincar'da ise YBŞ adı altında yapılanma oluşturduğunu belirten kaynaklar, Kandil'den gelen yüzlerce teröristin önce halktan zorla 'askere' alımlar yaptığını, silahlı eğitim verdiğini, karşı çıkanları sürgüne gönderdiği ya da öldürdüğüne dikkat çekti.

Sincar'dan kaçan bazı Ezidilerin Türkiye'de sığınmacı olarak barındığını hatırlatan kaynaklar, YBŞ içinde komutan seviyesinde PKK'lıların olduğunu bildirdi. Örgütün Sincar'da varlığının kalmadığı izlenimi oluşturulmaya çalıştığını belirten kaynaklar, YBŞ'yi, kendilerini IŞİD'den korumaya çalışan Ezidiler'den oluşan yerel bir güç gibi göstermeye çalıştığını kaydetti.

Örgütün bir sonraki adımının da Türkiye'nin Sincar'a yönelik müdahalesini IŞİD'i korumak iddiasıyla propaganda yapmak olacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber