Liseli kızlar: Dersimi de çalışırım yemek de yaparım

Genç kuşaklara Türk mutfağını tanıtmak amacıyla lise 12. sınıflara yönelik yemek tarifi yarışması başlatıldı. Dereceye giren öğrenciler Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde burslu eğitim kazanacak.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mart 2018 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liseli kızlar: Dersimi de çalışırım yemek de yaparım

Uluslarararası Kıbrıs Üniversitesi, Türkiye'deki tüm resmi ve özel liselerde, "Ders de çalışırım yemek de yaparım" başlıklı bir yemek tarifi yarışması düzenlemek için Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Yemek yarışmasına okullarda izin veren MEB, tüm illere gönderdiği yazıda, etkinliğin okullarda 26 Mart-16 Nisan 2018 arasında yapılacağını duyurdu. Liselerde okuyan 12. sınıf öğrencilerine yönelik yarışmanın, anayasa ile yasal düzenlemelere aykırılık teşkil etmeyecek şekilde denetimleri ilgili okul, ilçe/il milli eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilerek yapılacağı kaydedildi.

'Yerli ve milli mutfak'

Hazırlanan bilgilendirme notunda etkinliğin gerekçesi, "Genç kuşakları yerel ve milli kültüre ait değerlerden biri olan zengin Türk mutfağını tanımaları ve ders dışı zamanlarında Türk mutfağının zenginliklerini keşfetmeyi ve yemek yapabilmeyi de başarabilmeleri" olarak açıklandı. Başvuruların 26 Mart'ta sona ereceği belirtilen notta, yarışma içeriği için ise şu ifadeler kullanıldı:

"Ana yemek ve tatlı olmak üzere iki kategori üzerinden yapılacak yarışmada finalistler, 16 Nisan'da Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu mutfağında jüri üyelerinin önünde yarışacak ve değerlendirmeler sonucu her iki kategoride de birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü tarifler seçilecektir."

Dereceye girene burs

Yarışmada derece alan öğrencilere Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde ücretli olarak gastronomi bölümünü seçmeleri halinde, birinciye yüzde 100, ikinciye yüzde 75, üçüncüye yüzde 50 ve yarı finalistlere yüzde 25 eğitim indirimi yapılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber