İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dolarla ilgili 'Sakin olun' çağrısı

Döviz piyasasında son günlerde yaşanan hareketlenmelere yönelik Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından son açıklama Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den geldi. Ortaya çıkan rakamların geçici bir takım zorlamalarla oluşturulmaya çalışılan fiyatlar olduğuna dikkat çeken Bakan Tüfenkci çok yakın bir zamanda fiyatların tekrardan eski seviyelerine döneceğini belirtip herkesin sakin olması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2018 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolarla ilgili 'Sakin olun' çağrısı

Türkiye'nin 2018'e de çok güçlü bir şekilde girdiğini belirterek, ihracattaki büyüme trendinin artarak devam ettiğini söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci üretim kapasitesinin ise yüzde 80'leri aştığını bildirdi.

Bakan Bülent Tüfenkçi son günlerde dövizde yaşanan hareketliliğe de dikkat çekerek şu sözlerle uyarıda bulundu;

''Son günler de göreceli olarak özellikle döviz piyasasında bir takım hareketlenmeler var. Ama ben buradan bir kez daha uyarmak istiyorum yatırımcıları. Sakin olmaları gerekir.

Bu gerçekten geçici bir takım zorlamalarla oluşturulmaya çalışılan fiyatlar. Çok yakın bir zamanda tekrardan eski seviyelerine döneceğini, normal piyasa şartları içerisine döneceğini de görüyoruz. Sakin sakin gitmek lazım, temkinli gitmek lazım.

Allah'a hamdolsun Afrin operasyonu başarılı bir şekilde neticelendi sayılır. Şimdi saha emniyeti, güvenliği ve bundan sonra yapılacak işleri de yaptıktan sonra Afrin'i Afrinlilere bırakacağız. Sınırlarımızdaki güvenliğin bir bölümünü sağlamış olacağız."

''DALGALANMA OLABİLİR TEREDDÜTTE MAHAL YOK''

Başbakan Binali Yıldırım, Fed'in faiz artırma kararı ve ABD-Çin arasındaki gümrük vergisi savaşının ardından 4 lira seviyesine yükselen dolar için dün bir açıklama yapmıştı. Başbakan Yıldırım, "Dalgalanma olabilir etkileri sınırlıdır.

Asıl olan orta ve uzun vadede ekonominin işlemesi. Tüm makro ekonomik göstergelerimiz gayet iyidir. Bu yıl kurulan şirket sayısı artmış vaziyette. Herhangi bir tereddütte mahal yok" dedi.

"DÖVİZ BORÇLANMA YASASINI GETİRECEĞİZ"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyaya net bir döviz borcunun olmadığını ifade ederek, "Dünyadan döviz alacağı var.

Yani bizim varlıklarımız borçlarımızdan yüksek. Hane halkının çok büyük bir döviz fazlası var çünkü biz hane halkının döviz ile borçlanmasını yasakladık. Çok doğru yapmışız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, makro ihtiyati çerçeveyi güçlendirdiklerini belirterek, "Para politikasında dünyada bir sıkılaşmanın başlangıcındayız. Biz de onunla uyumluyuz. Maliye politikasında hızlı bir şekilde tekrar doğru bir patikaya girdik ve şu anda güçlü bir duruşumuz var.

En önemli konu olan reformları da hızlandırıyoruz. Döviz borçlanma yasasını getireceğiz. Bu ay içinde birinci sınıf yatırım ortamını iyileştirecek bir reform yaptık.

Yüksek gelirli ülkeler arasında girmek için reform yapmamız lazım. Birçok alanda kapsamlı reformlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber