Samsun'a ikinci devlet üniversitesi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun AK Parti Kongresinde konuşma yaptı. Kongredeki konuşmasında üniversite müjdesi veren Erdoğan, "Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitesi'nin kuruluşuyla ilgili karar YÖK'te alındı. Diğer aşamaları süratle geçerek kanun olarak Meclisimizden çıkacak" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mart 2018 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'a ikinci devlet üniversitesi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

SAMSUN'A İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Genel başkan olduğumda bir metal yorgunluğundan bahsetmiştim. Diriliş hareketini Afrin ile başlattık. Evet yeniden diriliş. Sizleri yeniden dirilişin muştusu olarak kutluyorum.

Yola çıkarken ne dedik: Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece. Durmak yok. Samsun'a 22 katrilyon lira yatırım yaptık.

Çünkü kurtuluşun şehri Samsun'a bu yakışır. Bizden önce gelen hep laf laf... Şimdi size bir müjde vereceğim. Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi yapıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar, önceki gün Yükseköğretim Kurulumuzda alındı.

Üniversitemiz en yakın zamanda eğitim öğretime başlayacak, şimdiden hayırlı olsun. Ayrıca şehir hastanesi projemiz şu anda ihale aşamasındadır. Samsunlu çiftçilerimize 15 yılda 1,8 milyar lira tarımsal destek verdik.

Bay Kemal çiftçi ağlıyor diyor. İşte biz bunu çiftçiye verdik. Önümüzdeki dönemde inşallah bu çalışmalarımızı daha da ileri taşıyacağız.

"ÜNİVERSİTE TERÖRİST YETİŞTİRMEZ"

İstanbul'da bir üniversitede çıktılar orada imanlı milli yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor.

Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkanı vermeyeceğiz. Üniversite terörist yetiştirmez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber