İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Minik Defne istedi 112 eğitim verdi

İlk yardım uygulamalarını öğrenmek isteyen ilkokul öğrencisi Defne'nin davet mektubu üzerine 112 ekipleri, öğrencilere eğitim vermek için küçük kızın okuluna gitti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2018 17:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Minik Defne istedi 112 eğitim verdi

İlk yardım uygulamalarını öğrenmek isteyen Defne Aydın'ın davet mektubu yazdığı 112 ekipleri, küçük kızın öğrenim gördüğü Osman Hamdibey İlkokuluna giderek, konu hakkında bilgilendirme yaptı.

Aydın, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. İshak Şan'a mektup yazarak, insanların hayatını kurtarmak istediğini ve acil durumda bu kişilere nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmeyi arzu ettiğini söyledi.

Osman Hamdibey İlkokulu adına yazdığı mektupta, "Minik 112 Projenizi çok beğendik. Ambulansları ve kalp masajını çok merak ediyoruz ve projenize biz de katılmak istiyoruz. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız." ifadelerini kullanan Defne Aydın, annesinin yardımıyla mektubu postaladı.

Mektubu üzerine Şan ve 112 ekibinin okullarına gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Aydın, "Bütün çocuklar bence bu projeye katılmalı. 112 ekiplerini burada gördüğümüz için çok heyecanlandık. Bir sürü şeyi yerinde öğrendik." dedi.

"450 bin öğrencimize ulaştık"

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Şan da mektup eline geçtiğinde hem şaşırdığını hem heyecanlandığını ifade ederek, "Daha önce de birçok okula ziyaretlerde bulunduk ve eğitim verdik. İlk kez bir kızımızdan böyle bir mektup gelince bu projeyle doğru yolda olduğumuzu bir kez daha anladık. Bizi davet ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Yaşama Yol Ver" medya kampanyası "Minik 112 Uygulaması"nı anlatan Şan, şimdiye kadar Ankara'da yaklaşık 850 okulda ilk yardım eğitimi verdiklerini, 450 bin öğrenciye ulaştıklarını bildirdi. Şan, bu yıl içinde bu sayıyı 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Şan, proje ile çocuklar aracılığıyla büyüklere ulaşmayı istediklerine işaret ederek, çağrı merkezinin gereksiz yere aranmaması, ambulanslara trafikte yol verilmesi için farkındalık kazandırılmasını arzu ettiklerini vurguladı.

Projede hedeflenen sayıya ulaşıldığını dile getiren Şan, yarının erişkinleri olacak küçüklere bu alanda farkındalığın eğitimle kazandırılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Şan, "Çocuklar aileler için adeta yumuşak karındır. Bireylere anlatmak zordur, çocuklar için anlatmak bir yol. Çocuklar, adeta bizim elimiz ayağımız. Biz çocuklarımıza çok güveniyoruz. Eğitimin ardından, çocuklarımız eve gittiğinde aileleriyle konuşacaklar ve hep birlikte farkındalığı daha da artıracağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber