İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Albayrak'tan, Kılıçdaroğlu'na 'kömür' cevabı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerli kömürle ilgili sözlerine ilişkin, "İki senedir yerli kömür seferberliği başlattık zat-ı muhterem yeni duyuyor. Trakya'da dünya kadar rezervimiz var." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2018 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Albayrak'tan, Kılıçdaroğlu'na 'kömür' cevabı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Şile İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, geçen hafta başlayan İstanbul ilçe kongrelerinin coşkuyla devam ettiğini, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak için bu kongrelerde yeni başlangıçlar oluştuğunu dile getirdi.

2006 Danıştay saldırısıyla başlayan süreçten bu yana geçen sürede Türkiye'nin birçok darbe varyasyonlarıyla karşılaştığını ve bu sürecin 15 Temmuz'da fiili bir darbe girişimiyle zirve yaptığını söyleyen Albayrak, "O gece, daha önce benzeriyle muhatap olmadığımız o ihanet gecesinde, Başkomutanımızın talimatıyla, tüm Türkiye başta olmak üzere meydanlara indik. Cumhuriyet'e, demokrasiye, ülkeye, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için o dik duruşu sergiledik mi? Burası çok önemli. O günden sonra AK Parti teşkilatları başta olmak üzere gözünü kırpmadan meydanlara inip, canını feda etmekten sakınmayan bu teşkilat artık bir siyasi kurum teşkilatı olmanın ötesine geçti. Bu ülkenin geleceğine canını vermekten korkmayan bir teşkilat oldu artık. Türkiye'de birçok siyasi parti var, hepsi bir tarafa ama AK Parti teşkilatı 15 Temmuz'da başka bir makama erişti." şeklinde konuştu.

Bakan Albayrak, 15 senedir terörün Türkiye'nin kapısında olduğunu, artık Afrin'le birlikte Türkiye'nin fiili ve resmi bir savaşta olduğunu dile getirdi.

"80 milyonumuzla bu ülkenin beka mücadelesini verdiğimiz günlerden geçiyoruz" diyen Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti teşkilatları olarak biz bunun bilinci ve şuuru içerisinde bir teşkilatçılık yapıyoruz. Biz Afrin'de bir avuç çapulcu, terör örgütüyle mi savaşıyoruz? Koca tüneller kazılmış oralarda. Bir avuç çapulcu PKK, YPG terör örgütlerinin yapabileceği şeyler mi bunlar? Ya oradaki silahlar, hangi ülkelerin görüyorsunuz, değil mi? Bu resmi görmek ve nasıl büyük bir doğumun sancısında olduğumuzun farkında olmanız lazım. Hakikat bu. Büyük doğumlar, büyük sancıyla olur. Bu büyük sancı, büyük bir doğumun müjdesi Allah'ın izniyle. Siyaset yapıyoruz, rakiplerimiz var, uyuştuğumuz yerli ve milli, ki bugün MHP ilçe başkanımız da burada, siyaset yapıyoruz. Yerli ve milli duruşumuz var. Ülkenin beka meselesiyle ilgili konularda uzlaştığımız noktalar var ama bakıyorsunuz ülkede muhalefet yok."

"Zat-ı muhterem yeni duyuyor"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yerli kömürle ilgili açıklamalarına değinen Albayrak, "İki senedir yerli kömür seferberliği başlattık zat-ı muhterem yeni duyuyor. 'Trakya'da dünya kadar rezervimiz var. Bu rezervleri hayata geçirip orada yerli kaynaktan elektrik enerjisi üreteceğiz' diyoruz. Arkadaş, senin teşkilatın bu kömür santralleri yapılmasın, bu kömür rezervleri ortaya çıkarılmasın diye aylardır Trakya'da ortalığı ayağa kaldırıyor. 'Eskişehir Alpu'da dünya kadar yerli kömür rezervimiz var, 40 milyon ton kömür ithalatı değil yerli kömürümüzü kullanacağız' diyoruz. Senin belediye başkanın, teşkilatın ortalığı ayağa kaldırıyor. Avrupa Birliği standartlarının üzerinde en iyi en çevreci termik santralleri yapacağız. Senin teşkilatın yerli kömüre karşı çıkıyor, eylem yapıyor. Bir insan bu kadar mı cahil olur?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, enerji teknolojileri yatırımlarına yönelik sözlerini de eleştiren Albayrak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Senin dünyadan haberin yok Kılıçdaroğlu. Dünyanın en büyük bin megavatlık güneş santralini biz Konya'da yapıyoruz. Rüzgar bin megavat, dünyada en düşük fiyatla dünya rekoru kırdık. Aralıkta Ankara'da yüzde 70'e kadar yerli katkıyla, dünyanın en son teknolojik güneş panellerinin üretim fabrikasının temelini attık. Bu yıl bitmeden yüzde 80'i yerli, Türk mühendisleriyle, bu panellerin üretilip sadece Türkiye'de değil, dünyaya ihraç edileceği süreci başlattık ama haberin yok Kılıçdaroğlu. 'Doğal gaz, nükleer' diyor. Doğal gaz depolama yatırımları yapıyoruz, en büyük sondaj gemisi Türkiye'ye geldi. Akdeniz'de kuyuları bu yıldan itibaren teker teker kazmaya başlıyoruz. Hakikaten Allah insana böyle muhalefet vermesin. Vaziyet bu, bunlara cevap yetiştirmeye kalksak vaktimiz yok ama derdimiz de bu değil. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla Türkiye'yi 2023, 2053, 2071'e taşımak zorundayız. Bunun için her zamankinden daha çok çalışmak zorundayız çünkü çıta her geçen gün yükseliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber