Akademisyenlerin Kudüs'e çıkarması

Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi II'nin (INCSOS 2018), Gazi Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve El-Kudüs Üniversitesi işbirliği içinde KUDÜS'te gerçekleştiriyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mart 2018 01:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Akademisyenlerin Kudüs'e çıkarması

Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi II'nin (INCSOS 2018), Gazi Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve El-Kudüs Üniversitesi işbirliği içinde KUDÜS'te gerçekleştiriyor.

Prof. Dr. İbrahim USLAN himayelerinde gerçekleşen sempozyumun organizasyonunu, yine Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Turkish Studies dergisi sahibi Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM önderliğinde yapılmaktadır. Prof. Dr. İbrahim USLAN, yaptığı değerlendirmede, KUDÜS için tarihten edebiyata, sanat tarihinden siyaset bilimine, ekonomiden gazeteciliğe, arkeolojiden felsefeye kadar sosyal bilimlerin her alanına kaynaklık eden şehirlerden biri olduğunu, çalışma alanlarımız dışında hemen hemen her gün bir şekilde ismini duyarak büyüdüğümüz ve toplumsal hafızamızda derin izler bırakan KUDÜS'ü her sosyal bilimcinin muhakkak görmesi gerektiği kanaatini ifade etti.

Kudüs üç ilahi din için de önemli bir mekandır. Sosyal bilimlerin her alanında çalışan akademisyenler için mutlaka görülmesi gereken bir şehirdir/tarihtir/yaşamdır. Ayrıca kültürel ve tarihi hafızamızda çok önemli yeri olan bir şehirdir. Bu yüzden düzenleme komitesi 23-25 Mart 2018 tarihleri arasında Kudüs'te yapılmakta olan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS 2018-Kudüs) büyük bir katılımla gerçekleştirilmektedir. Bu kongreye Türkiye'den 7 üniversitenin rektörü katılmaktadır. Kongreye Türkiye'den 470 akademisyen hazırladıkları bildirilerle katılmaktadırlar.

Bu kongreyle, son teorik ve uygulamalı çalışmaları paylaşmak için Sosyal Bilimler alanındaki araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. Kongre aynı anda eşgüdümlü sempozyumlar şeklinde yapılmaktadır.

Toplulumuzun ve İslam dünyasının her zaman hassas bir noktası olan Kudüs'ün son zamanlarda toplumsal hafızada çok daha ön plana çıktığını görür ve yaşarken, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim USLAN'ın, "biz de bilimsel olarak akademisyenlerle KUDÜS'teyiz" mesajı içimize su serpen, akademik topluluğun ilgisini KUDÜS'e yönlendiren önemli bir faaliyet olmaktadır.

Kudüs Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı kongreye, TC. Cumhurbaşkanlığı, Kültür Bakanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Gazi Üniversitesi destek sunmuşlardır.

Türkiye Cumhuriyeti Filistin Büyükelçisinin de katılarak bir konuşma yaptığı kongrede, Filistin Hükümetinden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı başta olmak üzere en üst düzeyde katılım olmaktadır.

Kongre genel sekreterliğini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Doç.k Dr. Özcan GÜNGÖR yürütmektedir.

Ayrıntılı bilgi için www.incsos.org a bakılabilir.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanları
Prof. Dr. İbrahim USLAN - Gazi Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM - Turkish Studies Dergisi Sahibi ve Editörü
Prof. Dr. Prof. Dr. Imad Abu KISHEK - Al Quds Üniversitesi Rektörü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber