Nişanlı öğretmenleri ayıran kaza

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN merkezine Çayırlı İlçesi ile bağlı köylerinde görev yapan öğretmenleri taşıyan midibüs, kaygan yolda devrildi. 3 öğretmenin yaşamını yitirdiği kazada 2 nişanlı çift de birbirlerinden ayrılmış oldu. Öğretmenler için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen törende gözyaşı sel oldu.

Trafik haftasında öğretmenleri, öğrencileri ve velileri üzen kaza, dün saat 17.00 sıralarında Erzincan- Erzurum karayolunun 48'inci kilometresinde meydana geldi. Okulların hafta sonu tatiline girmesi nedeniyle Çayırlı ve köylerinde görev yapan 23'ü öğretmen toplam 28 yolcu alan Yusuf Ergün yönetimindeki 24 AE 663 plakalı midibüs, Sansa Deresi'nde yolun yağış nedeniyle kayganlaşması yüzünden direksiyon kontrolünü yitirdi.

Şarampole yuvarlanan ve yan yatan minibüsün altında kalan öğretmenlerden 25 yaşındaki Fevzi Rıza Duransoy, 26 yaşındaki Ayşe Karakehya ve 35 yaşındaki Yeşim Gemici öldü. Midibüs şoförüyle birlikte aralarında 20 öğretmenin bulunduğu 26 yaralı, Erzincan'daki hastanelere kaldırıldı. Erzincan Devlet Hastanesi'nde öğretmen 24 yaşındaki Muhsin Çetin, 24 yaşındaki Özlem Turan, 25 yaşındaki Emine Köksal, 25 yaşındaki Emrah Aydın'ın tedavisi sürüyor. Öğretmenlerden 26 yaşındaki Neşe Ayık ise plastik cerrahi müdahale için ambulansla Trabzon'a gönderildi. Diğer yaralılar ise taburcu edildi.

ÖĞRETMENLER İÇİN GÖZYAŞI SEL OLDU

Kazada hayatını kaybeden Balıklı Köyü İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Fevzi Rıza Duransoy için bugün Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ilk tören düzenlendi. Konyalı olan ve iki yıldan beri görev yapan Duransoy'un aynı okuldaki öğretmenlerden Emine Köksal ile nişanlandığı ve 24 Haziran'da yapılacak düğünleri için Erzincan'a gelmek üzere midibüse bindikleri öğrenildi. Fevzi Rıza Duransoy'un ölümünden habersiz olan nişanlısı Emine Köksal, sık sık yanına gelenlerden nişanlısının sağlık durumununun nasıl olduğunu soruyor. Fevzi Rıza Duransoy'un ölüm haberi üzerine Konya'dan gelen babası Mustafa Duransoy ise yıkıldı. Duransoy'un cenazesi ambulansla, toprağa verilmek üzere memleketi Konya'ya götürüldü.

Günün ikinci töreni ise öğretmen Ayşe Karakehya ile Yeşim Gemici için düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki törenlere Vali Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı. Kazada hayatını kaybeden Verimli Köyü İlköğretim Okulu Sözleşmeli öğretmeni Ayşe Karakehya'nın aynı okulda öğretmen olan nişanlısı Hüseyin Alp törene katılanları ağlattı. Nişanlısının arrdından gözyaşı döken Hüseyin Alp'i yakınları güçlükle sakinleştirebildi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın törende yaptığı konuşmada, çok değerli üç meslektaşı kaybettiklerini belirterek, ?Eğitim şehitlerimizi hiç unutmayacağız'' dedi. Yalçın, kazada hayatlarını kaybeden öğretmenlerin ailelerine, yakınlarına ve meslektaşlarına sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Törenden sonra öğretmen Ayşe Karakehya'nın cenazesi Erzurum üzerinden uçakla Antalya'ya, öğretmen Yeşim Gemici'nin cenazesi ise babası Sadık Gemici'nin refakatinde ambulansla Karabük'e götürüldü. Ayşe Karakehya Antalya'nın Demre'de, bekar olan Yeşim Gemici ise Karabük'te toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber