İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gül yarın seçilebilir mi? AKP'nin adam markajı sürüyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, ilk turun iptal etmesi üzerine belirlenen programa göre yarın yenilenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda "7 kritik oy" bularak, tek aday Abdullah Gül'ü 11. cumhurbaşkanı olarak seçtirmeye çalışıyor. 20 sandalyeli ANAP'ın tavrı yine anahtar konumda bulunurken, AKP'lilerin "adam adama markajı" sürdürdüğü belirtiliyor.

İptal edilen ilk tur oylamada 361 milletvekili oylamaya katılırken, Gül 357 oy aldı, 3 iptal ve bir boş oy çıktı.

Oy kullanma hakkı olmayan TBMM Başkanı Bülent Arınç ile daha sonra partiden istifa eden Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar'ın gelmediği oturumda 351 AKP'li hazır bulundu. 2 ANAP, 2 DYP, 1 CHP ve 5 bağımsız vekille birlikte toplam katılım 361'e ulaştı. Katılımcı vekillerin tavırlarında bir değişiklik olmazsa, AKP'nin yarın yine 367'yi bulması zor görünüyor.

Yarınki ilk turda Gül'ün seçilmesi için de 7 oy daha gerektiği savunuluyor. İlk turda iptal edilen 3 oyun da Gül'e verildiği, böylece 360 oy aldığı dile getiriliyor. Bu durumda, "kabul" diyecek 7 oy daha bulunması halinde, Gül'ün ilk turda cumhurbaşkanı seçilebilecek.

ANAP kilit parti konumunu sürdürürken, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun, "turlara katılmayacağız" açıklaması, "7 kritik oy" konusunda AKP'yi zorluyor. Ancak AKP'nin, Anayasa değişikliğinde ortak hareket eden ANAP' tan bazı isimlerin Genel Kurul'a katılması için çaba harcadığı kaydedilyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber