CHP'li kadın vekil AKP'li Kuzu'ya vurdu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 06:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Anayasa Komisyonu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında tartışmalar yaşandı. CHPli Oya Araslı, görüşmeler sırasında Komisyon Başkanı Kuzu'nun kafasına vurdu

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, AK Parti'nin, toplantının sabahki bölümünde verdiği ve konuşma sürelerini 5'er dakikayla sınırlayan önergenin oylanmadığını söyledi. Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun, "şirretlik yapmayın" demesi üzerine, CHP'liler tepki gösterdi. CHP'liler masaya vurarak, önergenin oylanmadığını ifade etti.

Bu sırada, CHP'li Halil Ünlütepe ile AK Partili Mevlüt Akgün arasında tartışma yaşandı. İki milletvekili, ellerindeki cep telefonlarını masa üzerinden birbirine fırlattı. Ünlütepe ve Akgün'ü, araya giren milletvekilleri sakinleştirdi. Sözlü tartışmaların ve yer yer milletvekillerinin birbirinin üzerine yürümesinin devam etmesi nedeniyle, toplantıya kısa bir süre ara verildi. Kuzu, verilen aradan sonra toplantıyı açınca, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin 4. maddesinin oylanarak kabul edildiğini belirtti.

ANARŞİ ORTAMI

CHP'li üyeler, madde ve madde üzerindeki önergeler okutulmadığını ileri sürerek itiraz etti. Kuzu'nun ?4. madde bitti" demesi üzerine, CHP'li milletvekilleri, ?Allah, Allah" diye masa ve dolaplara vurarak tepkilerini ortaya koyarken, CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı, Kuzu'nun üzerine yürüdü. Araslı,"Neyi oylattın?" diyerek, Kuzu'nun kafasına vurdu. AK Parti'li milletvekilleri araya girerek, Kuzu'nun çevresinde kordon oluşturdu. Uzaklaştırılan Araslı, "Demokrasi istiyoruz. Fiili durum yaratıyorsunuz, yeter" diye bağırdı. CHP'li bazı milletvekillerinin, ?Yapamıyorsan bırak", ?Ayıp, ayıp", ?Hiç olmazsa mesleki onurunuz adına milletvekillerine müdahale etmeyin" diye bağırmalarına rağmen, Kuzu, Komisyon çalışmalarını sürdürdü. Kuzu, 5. maddeyi de okutarak, görüşmeleri sürdürdü. Madde üzerinde söz alan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, konuşmasının kesilmemesini istedi.

Kuzu, ?Hakaret etmeden konuşursan kesmem" derken, Kart da hakaret ederse gereğinin yapılmasını istedi. AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, ?Merak etme, başka gereklerini de yaparız. Sen bir hakaret et de..." demesi, gerginliğe yol açtı. Bu arada CHP, cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa paketi teklifinin kanunlaşmaması için direnç oluşturdu. Anayasa Komisyonu'nda görüşülen, "cumhurbaşkanını halk seçsin" yönündeki 4. madde için CHP'li vekiller bin 600'ün üzerinde önerge verdi. CHP'li üyeler, yoğun tartışmaların yaşandığı toplantıyı 6. madde üzerindeki görüşmeler sürerken, terk etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber