İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KHK ile ihraç edilenlere emekli ikramiyesi ödemesi yapılmıyor

SGK, Emekli Sandığı Kanunundaki hükmü gerekçe göstererek KHK ile ihraç edilenlere emekli maaşı bağlıyor ama emekli ikramiyelerini ödemiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mart 2018 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KHK ile ihraç edilenlere emekli ikramiyesi ödemesi yapılmıyor

SGK, yapılan başvurulara, "Farklı sosyal güvenlik kurumlarına tabi olarak geçen hizmetleri birleştirilmek suretiyle aylık bağlananlara yapılacak ikramiye ödemesinin ise Sandığa tabi hizmetin kıdem tazminatı ödenmesini gerektirecek şekilde sona ermiş olması koşuluna bağlandığı" değerlendirmesi yapıldı ve emekli ikramiyesi talepleri, "kamu görevinden kıdem tazminatı gerektirmeyecek şekilde çıkarıldığı" gerekçeleriyle reddediliyor.

Yine bugün bir gazetede yayımlanan haberde, SGK'nın cevabi yazılarında, tüm hizmetleri Emekli Sandığına tabi olan Ömer Faruk Gergerlioğlu için de "İşverenin haklı fesih nedenleri kıdem tazminatı ödenmesine engel bir hal olarak ortaya çıkmaktadır. Memurların kurumlarınca haklı bir nedenle görevlerine son verilmiş olması ikramiye ödenmesine engel bir hal teşkil etmektedir. Görevinizden kıdem tazminatına hak kazanma şartlarına uygun olarak ayrılmadığınızdan memuriyet hizmetleriniz nedeniyle tarafınıza emekli ikramiyesi ödenmesi kanunen mümkün değildir" değerlendirilmesi yapılmıştır.

Öte yandan, geçen yıl memurlar.net'te de yayımlanan hukuki bir değerlendirmede, mevcut mevzuatın, KHK ile ihraç edilenlere emekli ikramiyesinin verilmemesini öngördüğüne yer verilmişti. Tıklayınız.

Diğer taraftan, Ankara 16. İdare Mahkemesi, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nda çalışırken KHK ile kamudan ihraç edilen vatandaşa emekli maaşı bağlanıp, emekli ikramiye ödenmemesini hukuka uygun bulmamıştı. Mahkeme kararında, "Sandığa tabi hizmetinin ne şekilde sona ermiş olmasına bakılmaksızın" ikramiye ödenmesi, vatandaşa ödenmeyen ekmekli ikramiyesinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiği belirtililmişti. İlgili karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber